VojvodinaCafe - Pokrajina obezbedila pet miliona za bolnicu u Kikindi
 • Pet miliona dinara za bolnicu u Kikindi

  Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju izdvojio je pet miliona dinara za nabavku 19 novih bolničkih kreveta namenjenih odeljenju intenzivne i poluintenzivne nege kikindske Opšte bolnice, a još 40 miliona dinara biće uloženo iz Fonda za kapitalna ulaganja. Tim povodom, u poseti bolnici u Kikindi danas je boravila pokrajinska sekretarka Vesna Kopitović.  Jedinici Intenzivne nege Opšte bolnice u Kikindi, kao prioritetnom odeljenju za poboljšanje uslova boravka i lečenja pacijenata, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obezbedio je pet miliona dinara za nabavku 19 novih bolničkih ležajeva za intenzivnu negu.

  Vlada Vojvodine i nadležni sekretarijat, zajedno sa Fondom za kapitalna ulaganja, opredelili su još 40 miliona dinara, takođe, za kikindsku Bolnicu.

  "Buduća strategija i planovi bolnice u Kikindi umnogome zavise i od pokrajinske zdravstvene strategije i određivanja budućeg mesta kikindske bolnice, značajne za pacijente na teritoriji Severnobanatskog okruga", kazala je Vesna Kopitović.

  Kako je ocenila pokrajinska sekretarka, kikindska Opšta bolnica spada u red srednje opremljenih bolnica, ali će i u narednom periodu biti učinjeni maksimalni napori da zdravstvo i kvalitet zdravstvene zaštite u pokrajini budu podignuti na što viši nivo.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali