VojvodinaCafe - Novi tender za Žeželjev most
 • Novi tender za Žeželjev most

  Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je neophodno hitno raspisati novi tender za nastavak radova na Žeželjovom mostu u Novom Sadu. To se mora uraditi do 15. decembra da bi se omogućili radovi na tom projektu, važnom za saobraćajnu infrastrukturu Srbije, rekao je ministar na sastanku sa šefom Delegacije Evropske unije Majklom Devenportom.  Antić i Devenport su kitikovali kašnjenje izgradnje Žeželjevog mosta, koja se finansira iz sredstava EU IPA, sa 45,3 milona evra, uz sufinansiranje iz budžeta Pokrajijne Vojvodine od 19,1 miliona evra.

  Ministarstvo saobraćaja je saopštilo da su radovi počeli marta 2011. godine, a ugovoren rok za završetak je bio 32 meseca.

  Devenport je na sastanku istakao i značaj sporazuma o transportnoj zajednici, koji će uskoro potpisati Srbija i EU.

  Ocenio je da će to biti "most" između Srbije i EU, jer će se poboljšati saradnja i omogućiti Srbiji da postane punopravna članica u svim oblastima razvoja saobraćajne infrastrukture, uz mogućnost učešća u svim projektima za koje su predviđena sredstva EU.

  Antić je Devenporta obavestio o planovima saobraćajne infrastrukture, uz revitalizaciju železnice kreditom na osnovu srpsko-ruskog državnog sporazuma od 800 miliona dolara.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali