VojvodinaCafe - Banat
 • Banat RSS Feed

  09.10.2016 09:44
  Kliknite da pročitate celu vest

  U Zrenjaninu postoji gotovo 35 kilometara samostalnih biciklističkih staza, od kojih je oko 22 kilometra u samom gradu i oko 11 do okolnih naseljenih mesta - Aradca, Ečke i Kleka, po čemu je taj grad među vodećim u Srbiji po toj specifičnoj vrsti saobraćajne infrastrukture i ne zaostaje previše za gradovima koji imaju najviše staza - Novim Sadom sa oko 65 kilometra i Beogradom sa oko 55 kilometra. U rangu je sa Suboticom, koja ima staza u sličnoj dužini kao Zrenjanin.
  03.10.2016 08:11
  Kliknite da pročitate celu vest

  Kompanija "Bioelektra" je u Botošu kraj Zrenjanina pustila u rad elektranu na bazi biomase u koju je uloženo 2,5 miliona evra. Glavni proizvod elektrane je električna energija koju će preuzimati Elektroprivreda Srbije, a sekundarni su toplotna energija i visokokvalitetna organska đubriva. Predviđeno je da se razvija u tri faze, sa ukupnom snagom od 1,8 megavata po realizaciji treće faze i očekivanom proizvodnjom od oko 15 miliona kilovat-časova.
  12.09.2016 08:11
  Kliknite da pročitate celu vest

  Tradicija pivarstva u Vršcu ugašena je kad je Vršačka pivara, osnovana 1742. godine, otišla u stečaj, a proizvodnja i flaširanje piva potpuno su obustavljeni. Pola decenije kasnije ovu delatnost pokušava da obnovi Javno komunalno preduzeće Drugi oktobar, koje je, u okviru svoje fabrike za flaširanje vode Moja voda u Mesiću, napravilo mini pivaru i već dva meseca pravi pivo po češkoj recepturi, od sirovina uvezenih iz te zemlje.
  03.09.2016 08:19
  Kliknite da pročitate celu vest

  Grad Zrenjanin obavestio je redovne učenike i učenice srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji grada da imaju pravo na regresiran prevoz. Ovo pravo mogu da ostvare učenici koji sa teritorije grada Zrenjanina svakodnevno putuju u srednje škole čije je sedište van teritorije grada Zrenjanina i plaćaju polovinu od pune cene autobuske mesečne karte, navodi se u saopštenju.
  02.09.2016 07:57
  Kliknite da pročitate celu vest

  Na vršačku železničku stanicu stigao je novi ruski voz - treći po redu, pa bi red vožnje trebalo da bude još pouzdaniji, a početkom decembra biće uvedena i nova linija na trasi Vršac - Beograd. To će, očekuju vršački železničari, dodatno povećati broj putnika, koji su im za ove četiri godine, od kada je obnovljen putnički železnički saobraćaj u tom gradu, ukazali veliko poverenje.
  27.08.2016 09:02
  Kliknite da pročitate celu vest

  Radnici JP "Toplana" u Kikindi upozoravaju da su podrumi stambenih zgrada u Nemanjinoj ulici, u centru grada, puni pacova, koji napadaju čak i radnike koji pokušavaju da zamene izgrižene kablove. Direktor ovog preduzeća Miroslav Čičulić, upozorava Skupštine stanara da odmah urade deratizacije u podrumima da bi radnici "Toplane" mogli da provere i pripreme sisteme za grejnu sezonu.
  19.08.2016 09:07
  Kliknite da pročitate celu vest

  Zbog višemilionskog duga isključena je struja Ribarskom gazdinstvu "Ečka", bez struje je i izletište na Carskoj bari, u Specijalnom rezervatu prirode kojim to gazdinstvo upravlja, kao i hotel "Sibila" koji je takođe u sklopu ribnjaka. U pojedinim delovima snabdevanje strujom obezbeđuje se pomoću agregata, a teška finansijska situacija dovela je do toga da su zaposleni na gazdinstvu "Ečka" poslednju minimalnu platu primili za mart ove godine, prenose Novosti.
  12.07.2016 13:33
  Kliknite da pročitate celu vest

  I ovog leta u zrenjaninskoj Opštoj bolnici "Dr Đorđe Jovanović" ponavljaju se scene od prošlih godina, da se zaposleni u ustanovi i pacijenti "kupaju" u sopstvenom znoju čim kroče u ovu ustanovu. Klima na nekim spratovima i odeljenjima uopšte ne radi, a ponegde jedva. U prostorijama, živa termometra stalno je oko 30 podeoka, skoro kao napolju, pa su na mukama podjednako zdravstveno osoblje i pacijenti. Svi protestuju i ljute se, upućuju žalbe upravi i inspekcijama, traže reakciju nadležnih, prenosi 021.rs.

  Strana 1 od 10 1 2 3 4 5 6 7