VojvodinaCafe - Počinje 10. Novosadska jesen
 • Počinje 10. Novosadska jesen

  "Novosadska jesen", deseta po redu, počinje danas i trajaće do 26. oktobra na prvom spratu Spensa. Na "Novosadskoj jeseni" posetioci će moći da na jednom mestu na više od 3.000 metara kvadratnih izložbenog prostora posete više tematskih izložbi. Kako je "jesen pravo vreme za sadnju", centralni deo izložbe će biti posvećen kvalitetnim jesenjim vrstama sezonskog cveća, ali i sadnicama, saksijskim cvećem, saksijama i dodatnom opremom potrebnom za hortikulturno uređenje.  Pored hortikulture, na "Novosadskoj jeseni" su se ustalile i veoma su posećene izložba meda, zdravstveno-bezbedne hrane, kao i izložba rukotvorina starih i umetničkih zanata. Osim tradicionalnih izložbi, pripremljen je i niz pratećih programa - predavanja, okruglih stolova i radionica, a sve to sa ciljem da građani svih uzrasta, aktivnim učestvovanjem u ekološkim sadržajima, menjanju odnos prema prirodi, što će dovesti do kvalitetnije životne sredine.

  Neke od tema o kojima će se govoriti na ovogodišnjoj manifestaciji su: Kakvu vodu pijemo, Zaštita izvorišta vode za piće, Kvalitet flaširanih voda za piće, Sremski Karlovci - prva ekoturistička destinacija u Srbiji i Predstavljanje programa Za čistije i zelenije škole.

  Za najmlađe posetioce osnovnoškolskog uzrasta pripremljene su radionice na temu zaštite vode pod nazivom "Čista voda je naše pravo i odgovornost", kao i radionice pod nazivom "Stari zanati za nove generacije", kroz koje će više od 200 učesnika naučiti kako da tkaju, pletu, vezu i pustvuju vunu.

  Novosadska jesen je svakog dana otvorena od osam ujutro do osam uveče.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali