VojvodinaCafe - Dva novosadska mosta u očajnom stanju
 • Dva novosadska mosta u očajnom stanju

  Novosadski mostovi su generalno u dobrom stanju, procenjuju u Zavodu za izgradnju grada, ali to se ne odnosi na izuzetno loše stanje Sentandrejskog mosta i Varadinskog, kojem još nije rešeno ni pitanje vlasništva. Nadležni u ZIG-u naglašavaju da je Sentandrejskom mostu, koji je izgrađen pre 49 godina, potrebna hitna rekonstrukcija. Poslednja analiza mosta urađena je 2008. godine i još tada je utvrđeno da se most nalazi u lošem stanju.  ZIG je danas saopštio da je 16. oktobra 2013. godine potpisan ugovor sa JP „Putevi Srbije“ o zajedničkom učešću na rekonstrukciji Sentandrejskog mosta. Vrednost radova je 68,5 miliona dinara, po principu pola-pola.

  Sentandrejski most izgrađen je 1964. godine, a u protekloj deceniji nije se ozbiljnije ulagalo u njegovo održavanje, usled čega su danas evidentirana brojna oštećenja i devastacije koje nalažu potrebu za hitnom sanacijom, bez odlaganja, saopštio je ZIG.

  Projektnim rešenjem predviđena je izrada nove betonske kolovozne ploče sa pešačkim stazama, postavljanje nove čelične ograde, zamena ležišta i dilatacijskih elemenata, rešavanje pitanja odvodnjavanje sa kolovoza, kao i sanacija nosećeg sanduka mosta.

  „Očekujemo da radovi počnu već početkom novembra, a njihova dinamika u velikoj meri će zavisiti od vremenskih uslova. O tačnom datumu početka radova i izmenama u režimu saobraćaja, javnost će biti blagovremeno upoznata“, navodi se u saopštenju ZIG-a.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali