VojvodinaCafe - Voša "baš neće" na prvo mesto na tabeli
    • Voša "baš neće" na prvo mesto na tabeli

      Novosađani drugi put uzastopno prokockali 2:0 i osvojili samo bod. Javor izjednačio u 90. minutu. Šta se dešava sa Vojvodinom u poslednja dva kola? Odradi sve kako treba, stekne lepu prednost, a onda se opusti i na kraju zadovolji samo bodom. Već dve utakmice uzastopno u Superligi "lale" ne samo da su propuštaju priliku da preteknu Partizan i ostale konkurente, već i da imaju ubedljivu prednost na čelu tabele Superlige.



      Izgleda da im ni "Karađorđe" ove jeseni ne prija.

      Pre sedam dana Vojvodina je na svom stadionu vodila protiv Radničkog iz Kragujevca 2:0, a meč je završen 2:2. U subotu uveče, u duelu sa sa Javorom, Vojvodina je opet vodila 2:0...

      ...da, utakmica je okončana rezultatom 2:2!

      Andrija Kaluđerovića je već u četvrtom minutu načeo goste. Bivši napadač Crvene zvezde iskoristio je dodavanje Petra Škuletića da se na večenoj listi strelaca Superlige izjednači sa Laminom Dijarom. Obojica su postigli po 56 goloa.

      Razlika je u tome što je Kaluđerović tresao mreže u dresovima četiri različita kluba, pored Zvezde i Vojvodine igrao je za OFK Beograd i Rad, dok je Senegalac sve postigao igrajući za Partizan.

      Nešto više od pet minuta pre odlaska na odmor Vojvodina je preko Stoja Vranješ je povisio na 2:0.

      Ali, poučeni iskustvom iz prošlog kola niko na novosadskom stadionu nije upisao tri boda na poluvremenu. S punim pravom... Još jedan "hladan tuš" za "lale" priredili su Ivanjičani.

      Odmah na početku drugog dela, posle samo pet minutan igre, Marko Docić fenomenalnom pogotkom sa oko 30 metara smanjuje na 1:2. Lopta je završila u rašljama...

      Srca domaćih navijača zaleđena su u 90. minutu. kada je Vladimir Radivojević postavio konačnih 2:2.

      Javoru je to tek 13. bod, a zanimljivo da je pet osvojio u duelima sa tri najveća srpska kluba Zvezdom (4:2), Partizanom (1:1) i Vojvodinom (2:2). Novosađani imaju 21 bod i trenutno su treći, a već u nedelju može da ih prestigne Crvena zvezda.

      Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da krunišu trijumf u 145. večitom derbiju, pošto su pobedili Rad na Vračaru sa 1:0 golom Milijaša iz slobodnjaka, ali su prikazali novu bledu partiju u meču na kom je bilo čak 55 prekršaja ukupno.

      Fudbaleri Partizana su posle poraza od Crvene zvezde rezultatski uspeli da se oporave, ali su do pobede protiv poslednjeplasiranog Donjeg Srema došli tek velikim preokretom: od totalnog autsajdera aktuelni prvak je gubio sa dva gola razlike a na kraju je trijumfovao je sa 3:2 pred praznim tribinama svog stadiona, suspendovanog zbog incidenata koje su navijači crno-belih napravili na 145. "večitom derbiju".

      Novi Pazar je, uz "večite" najuspešnija superligaška ekipa na domaćem terenu. U subotu je, na tamošnjem Gradskom stadionu, pao i Spartak - 3:0.

      Milanovićevi igrači postigli su sva tri gola u drugom poluvremenu, a posebno se istakao Ivan Obrovac, udarcem iz daljine u 80. minutu.

      Pazarci su ove jeseni kod kuće odigrali šest utakmica i pobedili pet. Remizirali su samo sa Napretkom, 5. oktobra.

      Domaći navijači radovali su se i u Nišu. Doduše, značajno manje ih je gledalo duel Radničkog i Voždovca i videlo pobedu "Reala sa Nišave".

      Pogocima Saše Stojanovića (iz penala) i Petra Jovanovića, Radnički je osvojio nova tri boda i bar na nekoliko sati se izjednačio sa Partizanom na čelu tabele sa 22 poena.

      U uvodnim mečevima subotnjeg programa, OFK Beograd pobedio je kod kuće Jagodinu, golovima u prvom poluvremenu - 3:2.

      Dva pogotka za "romantičare" postigao je Milan Dražić, a jedan Dejan Gajić. "Romantičari" su prvi put ove sezone postigli tri gola u ligaškoj utakmici.

      "Ćurani" su nagovestili buran finiš golom u 90. minutu, posle snažnog centaršuta Cvetkovića i udarca glavom Đorđa Šušnjara. Ipak, u poslednjem napadu nisu uspeli da izjednače.

      Najmanje pogodaka viđeno je na "Čika Dači", gde je Radnički 1923 poražen u duelu sa Čukaričkim (0:1).

      Pobednika je odlučio vezista "brđana" Srđan Grujičić, u 39. minutu.

      Jelen Superliga, 12. kolo:

      Subota:


      Novi Pazar - Spartak Subotica 3:0 (0:0)
      (Mutavdžić 61, Obrovac 80, Vidaković 84)

      OFK Beograd - Jagodina 3:2 (3:1)
      (Dražić 11, 45, Gajić 45 - Živanović 42)

      Radnički Kragujevac - Čukarički 0:1 (0:1)
      (Grujičić 39)

      Radnički Niš - Voždovac 2:1 (1:0)
      (Stojanović 41pen, Jovanović 68 - Babović 50)

      Partizan - Donji Srem 3:2 (0:1)
      (Fofana 58, Stanković 70, Jojić 82 - Krunić 44,47)

      Sloboda - Napredak 2:1
      (Tijago 26, Purić 80 - Knežević 20 a.g.)

      Vojvodina - Javor 2:2 (2:0)
      (Kaluđerović 4, Vranješ 40 - Docić 51, Radivojević 90)

      Nedelja:

      Rad - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
      (Milijaš 10)
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)