VojvodinaCafe - Konkurs za idejno rešenje akva-parka na Paliću
    • Konkurs za idejno rešenje akva-parka na Paliću

      Preduzeće "Park Palić" objavilo je konkurs za idejno urbanističko - arhitektonsko rešenje uređenja banjsko-hotelskog kompleksa - akva parka uz istočnu obalu jezera Palić. Konkurs je otvoren u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije, a prva nagrada na konkursu je više od milion dinara, prenosi Radio Televizija Vojvodine.



      Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, jedan od ključnih sadržaja i atrakcija rezorta Palić treba da bude novi akva park, odnosno "banjsko-hotelski kompleks sa sadržajima banje, velnesa, vodene zabave i pratećeg hotela", a koji treba da posluži kao "magnet za okolno hotelsko i pansionsko tržište i naročito lokalno tržište ljubitelja ovakvih usluga".

      Kako se navodi u saopštenju preduzeća lokalitet koji je predložen za izgradnju akva-parka leži na nalazištu lekovitih termalnih voda, a njegov koncept treba da bude "oslonjen na tradicionalnu kulturu Palića kao istorijske banje ali sa elementima modernih centara vodenih doživljaja kakvi su uobičajeni u Srednjoj Evropi".

      Fond nagrada konkursa, koji je otvoren do 17. februara naredne godine, iznosi nešto više od 2,5 miliona dinara, a prva nagrada je milion i 150.000 dinara.

      Kako je ranije Tanjugu izjavio gradonačelnik Subotice Modest Dulić, prema već donetim urbanističkim planovima ova investicija bila realizovana na parceli površine 9 hektara, na potezu od hotela Prezident do Muškog štranda.

      Dulić dodaje da samo broj Subotičana i stanovnika severne Vojvodine koji odlaze u Mađarsku u potrazi za ovakvim sadržajima opravdava izgradnju akva-parka, za koji misli da može uticati na produženje boravka turista na Paliću, a koje sada iznosi u proseku dva noćenja.

      "Ideja je da sledeće godine uđemo u izgradnju akva-parka na Paliću. Da bi to realizovali, raspisaćemo arhitektonsko-urbanistički konkurs za idejno rešenje tog centralnog banjskog kompleksa, koji predviđa zatvoreni objekat, akva park, spa centar", rekao je Dulić ranije Tanjugu.

      Dulić veruje da će to povećati atraktivnost Palića i privući zainteresovane investitore za ulaganje u izgradnju zatvorenog dela kompleksa i ostalih sadržaja.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)