VojvodinaCafe - Kuća Dunđerskog u Bečeju će opet zasijati
 • Kuća Dunđerskog u Bečeju će opet zasijati

  Kuća u centru Bečeja koju je Bogdan Dunđerski zaveštao Matici Srpskoj, posleratnih godina postala je vlasništvo opštine. Veći deo koriste i održavaju štamparija, banka i advokatska kancelarija ali je stotinak kvadratnih metara ovog zdanja bilo sve samo ne deo spomenika kulture kakav bi status ova kuća morala da ima. Do kraja naredne godine deo kuće, koji je decenijama bio zapušten predstavljajući ruglo u centru grada, konačno će biti uređen i pretvoren u Medija centar.  "U saradnji opštine i pokrajinskog Sekretarijata dolazimo do momenta kada ćemo rekonstruisati ovaj objekat, privesti ga nameni i ulepšati celokupan prostor u centru Bečeja", kaže Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej.

  Za radove na rekonstrukciji, koji su procenjeni na deset miliona dinara, bezmalo trećinu bespovratno daje pokrajinski Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

  "Bečej je, potencijalno, izuzetno značajno turističko mesto. Ovo je samo početak. Kada ovo realizujemo videćemo šta još možemo podržati u Bečeju u cilju obogaćivanja turističke ponude Bečeja", kaže Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, a prenosi RTV.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali