VojvodinaCafe - Najava manifestacija i festivala u Vojvodini
 • Manifestacije i festivali RSS Feed

  13.10.2016 09:31
  Kliknite da pročitate celu vest

  Novosadski maraton, 24. po redu, održaće se u nedelju, 16. oktobra, sa početkom u 10 časova, a start je na Trgu slobode. Promoteri ovogodišnjeg maratona su Nada Matić, koja je osvojila srebrnu i bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju i Mitar Palikuća osvajač bronzane medalje na tim igrama, oboje članovi stonoteniskog kluba "Spin".
  04.10.2016 08:06
  Kliknite da pročitate celu vest

  U Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" u Subotici od 4. do 26. oktobra, u saradnji sa Ambasadom Meksika u Beogradu, biće održani "Dani meksičke kulture". Ulaz je slobodan. Program počinje danas u 19 časova otvaranjem izložbe "Meksički film na plakatu". Postavka obuhvata 21 rad nastao u periodu od 1940. do 1970. godine i daje uvid u najznačajnija ostvarenja Zlatnog doba meksičkog filma.
  01.10.2016 08:36
  Kliknite da pročitate celu vest

  Poslednjeg vikenda u oktobru Color Press Grupa u Master centru Novosadskog sajma po prvi put organizuje "Novosadski oktoberfest". Događaj će proteći u znaku piva, kobasica i pereca, a nastupaće Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, Gift, Ničim izazvan, The Frajle, Jurassic Rock, Štikle i vikleri i veliki broj domaćih i stranih DJ-eva.
  30.09.2016 08:40
  Kliknite da pročitate celu vest

  Međunarodni festival dobošara „Daje se na znanje“ biće održan u nedelju 2. oktobra u Čoki. Organizatori Festivala, Kulturno-istorijsko udruženje "Čokanski dobošari" i Udruženje građana „Razvoj sela“, pripremili su bogat program, a centralni deo zauzima Revijalni nastup dobošara, kada će dobošari na centralnoj bini uz dobro poznate reči „Čujte i počujte, daje se na znanje“ pozvati građane da se okupe i čuju "najnovije vesti"
  20.09.2016 08:58
  Kliknite da pročitate celu vest

  Ako se po jutru dan poznaje, ove godine ćemo piti dobro vino - obećavaju vinogradari Subotičko-horgoške peščare, koji su minulog vikenda, zajedno sa nekoliko hiljada svojih sugrađana, proslavili "Berbanske dane". Na manifestaciji, kojom se već 27 godina proslavlja završetak radova u voćnjaku i vinogradu, tradicionalno je proglašena i "kraljica berbe", a ove godine tu titulu ponela je Helena Milanković.
  19.09.2016 08:19
  Kliknite da pročitate celu vest

  Manifestacija "Dani leskovačkog roštilja" počeće u utorak, 20. septembra na Ribljoj pijaci i trajaće do subote, 24. septembra. Predstaviće se "majstori" roštilja sa čuvene "Leskovačke roštiljijade", koju je prema procenama organizatora ove godine posetilo preko 700.000 gostiju, što je stavlja na visoko treće mesto na listi najposećenijih manifestacija u Srbiji, odmah nakon Exit-a i Dragačevskog sabora trubača.
  09.09.2016 08:16
  Kliknite da pročitate celu vest

  Otvaranjem Etno-sokaka i Salašarske pijace sutra u podne na Salašu 137 na Čeneju, nadomak Novog Sada počinje 12. međunarodni BEAN festival - Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja. Osim Etno-sokaka i Salašarske pijace, prvog dana BEAN festivala, odsnosno "Pasuljijade" na programu je preponsko jahanje u organizaciji Konjičkog kluba "Viking", te revija tamburaških orkestara i BEAN party, odnosno "pasulj žurka" koja počinje u 22 sata.
  06.09.2016 07:47
  Kliknite da pročitate celu vest

  Takt festival, jedan od najsimpatičnijih festivala u domenu autorske akustične muzike, biće održan i ove godine, od 17. do 18. septembra 2016. Nova lokacija samo će doprineti ovom utisku u sjajnoj atmosferi kafea Šećer & Soul u Novom Sadu. Cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa, a ove godine prijave su otvorene do 10. septembra.
  05.09.2016 07:41
  Kliknite da pročitate celu vest

  Dead Lake 2: Povratak horora i vina, otvoriće svečano u sredu 7. septembra u 20 časova u bioskopu Abazija kraj jezera Palić holivudska zvezda u usponu Natalie Burn (Mehaničar 2, Plaćenici 3, Mamula), a odmah nakon toga biće prikazan njen film „Strmina" kao prvo ostvarenje u takmičarskom programu. Dead Lake 2: Povratak horora i vina, koji se održava od 7. do 11. septembra pod sloganom „Hell Of A Festival!" (Pakleno dobar festival).
  22.08.2016 08:47
  Kliknite da pročitate celu vest

  Jedan od najbolje organizovanih skupova sezone, Međunarodni oldtajmer susret u organizaciji YU AMK Veteran i ove godine je tradicionalno zakazan za poslednji vikend avgusta. Pored brojnih domaćih učesnika na dva i četiri točka, dvadeset i drugi po redu susret okupiće i brojne goste iz inostranstva koji su prethodnih godina dolazili iz svih nekadašnjih jugoslovenskih republika, ali i iz Mađarske, Rumunije, Švajcarske i Nemačke.
  21.08.2016 09:50
  Kliknite da pročitate celu vest

  16. Festival uličnih svirača biće održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, tzv. Gradiću kada će duhom ulične umetnosti i kulturom svojih sredina umetnici iz zemlje, regiona i sveta probuditi novu, svežu energiju grada. Promena lokacije je radi približavanju elementarnim ciljevima ove manifestacije, kao što su: oplemenjivanje ulice i uopšte gradskih prostora koji nose vredno graditeljsko nasleđe, a sada i kroz decentralizaciju kulturne ponude i specifičan kulturni doprinos lokalnoj zajednici.
  20.08.2016 16:14
  Kliknite da pročitate celu vest

  Od 7. do 11. septembra u Pančevu će treći put biti održan filmski festival, na kojem su horor filmovi svrstani u poseban program - "Ponoćna jeza", koji je prethodne godine bio jedan od najposećenijih i najuzbudljivijih. Svako veče u ponoć, u bioskopu “Apolo” Doma omladine Pančevo, ljubitelji ovog žanra moći će besplatno da pogledaju jedan od pet horor filmova, po izboru reditelja Džulijana Ričardsa.

  Strana 1 od 31 123 11 ... PoslednjaPoslednja