VojvodinaCafe - Vojvodina osniva preduzeće za puteve
 • Vojvodina osniva preduzeće za puteve

  Vlada Vojvodine će do 1. aprila 2014. godine formirati preduzeće za upravljanje državnim putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine, a od republičkih organa očekuje da obezbede neophodna finansijska sredstva za ove poslove, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.  Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine iz 2009. godine predviđeno je da su za upravljanje i održavanje državnih puteva drugog reda u Vojvodini nadležni organi Pokrajine, ali do danas republički organi nisu obezbedili potrebna finansijska sredstava za te nadležnosti, u skladu sa članom 88 tog zakona.

  "Osnivanje preduzeća za upravljanje i održavanje državnih puteva drugog reda, pre donošenja odluke o načinu finansiranja ove nadležnosti, bilo bi potpuno neracionalno i samo bi stvaralo nepotrebne troškove", navodi se u saopštenju.

  Imajući to u vidu, nisu se stekli uslovi da se sprovede postupak preuzimanja poslova upravljanja i održavanja državnih puteva drugog reda u Vojvodini.

  Od republičkih organa se očekuje da izvrše svoju obavezu i u skladu sa Zakonom o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine obezbede neophodna finansijska sredstva za ove poslove.

  Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova pozdravio je odluku Ministarstva saobraćaja Srbije da se zimsko održavanje državnih puteva drugog reda u Vojvodini nastavi na način kako je to činjeno prethodnih godina.

  Ova odluka je u skladu sa dogovorom postignutim u septembru ove godine na sastanku između predstavnika pokrajinskih i republičkih organa, navodi se u saopštenju.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali