VojvodinaCafe - Voša preokretom do tri boda
    • Voša preokretom do tri boda

      Fudbaleri Jagodine savladali su Javor u gostima sa 1:0, dok je Radnički u Kragujevcu bio bolji od Novog Pazara sa 2:0 u 14. kolu Jelen Superlige. Radnički iz Niša je još jednom potvrdio da u prvenstvu ne ume da izneveri navijače na Čairu, ovaj put pobedom od 1:0 nad Čukaričkim. Pred okršaje sa Crvenom zvezdom u prvenstvu i Kupu, Vojvodina je savladala Napredak na svom terenu sa 3:1 posle preokreta.



      Jagodinci su došli do četvrte pobede u poslednjih pet mečeva i popeli se na treće mesto na tabeli. Na teškom terenu za igru u Ivanjici prvo poluvreme nije donelo mnogo toga, ali su "ćurani" uspeli da osvoje ceo plen pet minuta pre kraja.

      Odbrana Javora poklonila je loptu Aleksandru Pešiću, na to se nadovezalo klizanje Matovića, pa je novi ljubimac navijača Jagodine zatresao mrežu domaćina za 1:0.

      Novi Pazar je doživeo prvi poraz nakon četiri utakmice na neugodnom gostovanju u Kragujevcu, gde je na stadionu "Čika Dača" odata počast tragično preminulom navijaču Radničkog Dušanu Todoroviću u prošlom kolu u Ivanjici.

      Radnički je poveo u 17. minutu kada je Bjelić oboren u protivničkom kaznenom prostoru, a Spalević sigurno izveo penal. Trijumf je overen u 34. minutu kada je Tintor glavom sproveo loptu u mrežu Pazaraca nakon odbijenog šuta Krivokapića.

      U Nišu je odigran tvrd meč u kom je domaćin bio agresivniji, a Čukarički se po običaju oslonio na defanzivu uz vrebanje kontri. Sve je slutilo na raspodelu bodova do 90. minuta, kada je Radnički iskoristio poslednji napad da trijumfuje.

      Miloš Živković je iskoristio centaršut Milenkovića, najbolje se snašao u gužvi, i sa pet metara savladao je Ristića. Nišlije su iskoristile i priliku da na tabeli preskoče Čukarički, koji će na kraju jesenje polusezone dočekati Partizan.

      Napredak je bez respekta ušao u utakmicu sa Vojvodinom na "Karađorđu", poveo je već u 11. minutu preko Gavrića, koji je sa peterca savladao Žakulu. Nije mnogo trebalo izabranicima Marka Nikolića da preokrenu, Kaluđerović i Vranješ su to učinili golovima u 18. i 21. minutu.

      Dileme o ishodu razrešio je Alivodić, kome je Vranješ petom omogućio da postavi konačan rezultat u 80. minutu. Ovim je Vojvodina napravila i dobru uvertiru pred mečeve na Marakani, protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa i završnom jesenjem kolu šampionata.

      Posle teškog poraza od Crvene zvezde na Marakani, Sloboda je razočarala svoje navijače i u Užicu, izgubivši od Donjeg Srema sa 1:0. Trenutak odluke je gol Đura Zeca, koji je sa 15 metara pogodio mrežu nakon dodavanja Krunića sa desnog boka. Osim bodova, Užičani su ostali i bez Kneževića koji je zbog povrede morao u bolnicu.

      Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se dva sata na čelo tabele Jelen Superlige nakon 14. kola pošto su na Karaburmi bili bolji od OFK Beograda sa 2:1 (1:0).

      Partizan je savladao subotički Spartak sa 2:0, zahvaljujući golovima Miloša Jojića iz prekida - iz penala u 51. i slobodnog udarca u 60. minutu. Meč je obeležio neverovatan promašaj Aleksandra Noskovića, koji je praktično ispred gol-linije propustio da samo glavom spusti loptu u mrežu.



      Fudbaleri Voždovca pobedili su ekipu Rada sa 2:0 u poslednjem meču 14. kola Superlige koji je odigran na stadionu Obilića na Vračaru. Voždovac je poveo golom štopera Slobodana Lalića u 59. minutu, kada se posle gužve u kaznenom prostoru Rada, najbolje snašao. Samo minut kasnije konačan rezultat postavio je napadač "zmajeva" Rade Veljović sjajnim udarcem sa 18 metara.

      Jelen Superliga, 14. kolo:

      Javor - Jagodina 0:1 (0:0)
      (Pešić 85)

      Radnički Kragujevac - Novi Pazar 2:0 (2:0)
      (Spalević 17pen, Tintor 34)

      OFK Beograd - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
      (Čavrić 56 - Mrđa 43, Ninković 81pen)

      Partizan - Spartak 2:0 (0:0)
      (Jojić 51, 60)

      Radnički Niš - Čukarički 1:0 (0:0)
      (Živković 90)

      Sloboda - Donji Srem 0:1 (0:0)
      (Zec 63)

      Vojvodina - Napredak 3:1 (2:1)
      (Kaluđerović 18, Vranješ 21, Alivodić 80 - Gavrić 11)
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)