VojvodinaCafe - Vojvodina i Spartak u polufinalu Kupa
    • Vojvodina i Spartak u polufinalu Kupa

      Vojvodina je postala prava noćna mora za fudbalere Crvene zvezde: Novosađani tri i po godine nisu napustili Marakanu pognutih glava, a pobedom od 3:1 (1:0) plasirali su se u polufinale Kupa. I fudbaleri Spartaka plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pobedom nad Partizanom u Subotici sa 2:0 (2:0), a oba pogotka postignuta su u prvih 15 minuta.



      Prvi od dva meča beogradskih i novosadskih crveno-belih na kraju jesenje sezone pripao je "lalama", a Zvezda će šansu za popravni i prvi trijumf nad Vošom još od marta 2010. tražiti u subotu, u 15. kolu Superlige, ali je i drugu godini zaredom ostala bez polufinala najmasovnijeg domaćeg takmičenja.

      Kod sva tri gola gostiju zakazala je odbrana, što Kaluđerović, Alivodić i Škuletić nisu propustili da kazne, dok je pored poraza, za brigu Slaviše Stojanovića i povreda Miloša Ninkovića, koji je u finišu meča uz bolnu grimasu napustio teren.

      Na gol se čekalo do 11. minuta, a Bajkovića je matirao njegov prijatelj Andrija Kaluđerović. Najveći deo posla uradio je Škuletić po desnoj strani i na suprotnoj pronašao saigrača iz špica i bivšeg napadača Zvezde, koji je ostao zaboravljen, prebacio loptu na desnu nogu i pogodio gornji desni ugao za 0:1.

      Nemoć Zvezde potvrđena je u 57. minutu, a Vojvodina je svoju drugu priliku na meču iskoristila da udvostruči prednost. Stojan Vranješ je centrirao sa desne strane i izazvao paniku u odbrani rivala, Arauho je loše izbacio loptu, pravo do Alivodića koji je sa ivice šesnaesterca zatresao mrežu Bajkovića za 0:2.

      Navijači nisu prestajali sa pesmom, a najbliži da ih obraduju domaći igrači bili su u 64. minutu kada je Ninković ubacio loptu pred gol gostiju sa desne strane, ali je Gogić rano skočio i glavom propustio priliku da prepolovi zaostatak. Svaku grešku rivala Novosađani su znali da kazne, a tako je bilo i u 71. minutu.

      Sevnula je kontra "lala", Škuletić je na asistenciju Poletanovića umakao Arauhu i Krneti, sam izašao ispred Bajkovića i rutinski ga savladao za 0:3. Zvezdina nada probuđena je dva minuta kasnije pošto je Mijailović centrirao sa leve strane, a Milijaš, iako se okliznuo, sa zemlje prosledio loptu do Mrđe kome nije bilo teško da pogodi metu - 1:3. Isti igrač je mogao potpuno da vrati svoj tim u meč, ali ga je stativa sprečila da postigne drugi pogodak.

      Mogla je Voša da slavi još ubedljivije, ali je udarac Škuletića glavom posle kornera na samoj liniji zaustavio Petković osam minuta pre kraja, što nije ugrozilo plasman Novosađana u polufinale.

      Fudbaleri Spartaka plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pobedom nad Partizanom u Subotici sa 2:0 (2:0), a oba pogotka postignuta su u prvih 15 minuta. Domaćini su ušli u meč rešeni da iskoriste slabosti rivala, i uspeli su brzo da dođu do željenog rezultata. Partizan je bez napadača i vođe na terenu, Saše ilića, delovao potpuno izgubljeno i nervozno. On je pred kraj prvog poluvremena ušao u igru, ali mu nije uspelo da vrati crno-bele u meč protiv disciplinovanog domaćina, koji je propustio i prilike da nokautira rivala trećim golom.

      Bio je ovo drugi susret Spartaka i Partizana posle prvenstvenog okršaja za vikend koji je pripao crno-belima upravo sa 2:0, a Subotičani su sada poveli već u 10. minutu golom Šarca, koji je posle kornera sa penaltika poslao loptu u mrežu, i to od stative. Samo 5 minuta kasnije, i Nosković se iskupio za neverovatan promašaj u Beogradu sa manje od pola metra, pošto je Spartak iskoristio nesmotrenost Volkova. Levi bek Partizana je slabo intervenisao, čime je omogućio napadaču domaćeg tima da samo sprovede loptu u mrežu.

      Imao je Spartak šansu i da nokautira šampiona, čiji tim je izgledao kao razbijena vojska, a nervozu nije mogao da sakrije ni iskusni Obradović. Pred kraj prvog dela, Đemba Đemba je morao da napusti igru, a umesto njega se na terenu našao Saša Ilić, od kog se očekivalo da u nastavku poveže igru.

      Ništa se nije promenilo ni u drugom poluvremenu, Partizan je stihijski pokušavao da ugrozi gol domaćina, koji je vrebao priliku za pogodak koji bi razrešio dileme i sprečio goste da se vrate u meč. Spartak je izgledao dosta sigurno u želji da sačuva stečenu prednost, i kako je vreme odmicalo, Partizan je bio sve nervozniji, ali i bezopasniji.

      Samo je Saša Ilić inteligentnim potezima i pasovima pokušavao da proigra saigrače, koji nisu uspevali da se na kraju ipak nađu u poziciji za šut. Na kraju je i Nosković propustio priliku da još jednom matira Stojkovića, crno-beli su mogli samo da izbore minimalan poraz iz slobodnih udaraca, ali im nije uspelo.

      Fudbaleri OFK Beograda, verovatno lakše nego što su i sami očekivali, plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto u Užicu savladali bezidejnu i nemoćnu Slobodu sa 2:0, dok je Aleksandar Pešić sa het-trikom povukao Jagodinu ka trijumfu nad Donjim Sremom od 4:1.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)