VojvodinaCafe - Zrenjaninac kažnjen jer je lečio pse
 • Zrenjaninac kažnjen jer je lečio pse

  Prekršajni sud u Zrenjaninu kaznio je sugrađanina Nenada Kulića sa 3.000 dinara zbog kršenja gradske Odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca. Inspekciji je Kulića prijavio komšija jer je u dvorištu svoje kuće, u Lozničkoj ulici, držao pet odraslih pasa mešanaca, što je u suprotnosti sa odlukom. Inače, Kulić je u gradu poznat kao veliki ljubitelj životinja. Godišnje izleči i udomi više od stotinu povređenih pasa lutalica i mačaka.  Većinu životinja čuva u vikendici. Pse, zbog kojih je kažnjen, doveo je u kuću u kojoj stanuje, jer su bili teško povređeni.

  - Isplati li se uopšte humanost u Srbiji? Kaznili su me, umesto da mi odaju priznanje što sam sa ulice uklonio na stotine povređenih pasa i mačaka. Što sam ih lečio i hranio, sve o svom trošku, i kasnije udomljavao kod drugih ljudi - ogorčeno kazuje Kulić.

  Iz principa će, kaže Kulić, uložiti žalbu na presudu Prekršajnog suda, jer mu je povređeno dostojanstvo. I, suma mu je velika, jer nezaposleni su i on i supruga, a imaju i bebu od pet meseci.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali