VojvodinaCafe - Više para u agrarnoj kasi sledeće godine
 • Više para u agrarnoj kasi sledeće godine

  Agrarni budžet za narednu godinu iznosi 45 milijardi i 400 miliona dinara i veći je za dva procenta u odnosu na ovogodišnji. Ima dobru strukturu, ocenjuje ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, koji je i sam zadovoljan novcem namenjenim agrarnoj kasi , jer u odnosu na ukupnu državnu kasu iznosi 5,65 procenata. Čak 91% je namenjen subvencijama, a sedam procenata za tekuće finasinsiranje rada Ministarstva.  Sredstva namenjena investicijama iznose više od šest miljardi dinara i imaju za cilj da doprinesu konkurentnosti naših farmera. Pri tom, kako se u više navrata moglo čuti, Ministarsvo će maksimalnu podršku pružiti malim i srednjim gazdinstvima.

  Kada je reč o Zakonu o podsticajima ministar je gostujući u emisiji Brazde RTV –a rekao da će se najverovatnije izmenjeni tekst Zakona naći početkom naredne godine u skupštinskoj proceduri.

  U toku su razmatranja predloga farmera. Najverovatnije će biti predviđene subvencije za nabavku veštačkog đubriva i deklarisasnog semena a onih čuvenih 6000 dinara po hektaru možda će, što još nije sigurno preći u fond namenjen investicijama.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali