VojvodinaCafe - Španovićeva i Dudaš najbolji sportisti Novog Sada
 • Španovićeva i Dudaš najbolji sportisti u NS-u

  Ivana Španović i Mihail Dudaš najbolji su sportisti Novog Sada u 2013. godini. Dobitnica priznanja za najbolju sportiskinju Srbije u svim tradicionalnim izborima, očekivano je najbolja i u Novom Sadu. Obrazloženje odluke i više nego jasno – osvajačica prve svetske medalje za srpsku atletiku u istoriji.  "Ponosna sam na rezultate svih sportista u prošloj godini i sigurna sam da je to samo korak ka novim uspesima koji nas očekuju", istakla je Španovićeva.

  Najbolji sportista grada je naš najbolji desetobojac Mihail Dudaš koji je bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu u dvorani upotpunio sjajne rezultate naših atletičara u godini na izmaku.

  Najbolji klub u gradu u protekloj godini je Atletski klub Vojvodina, odakle dolazi i najbolji trener Goran Obradović. Najbolji mladi sportisti su džudistkinja Milica Žabić i veslač Nikola Kekić.

  Najbolja ženska ekipa je Sokolsko društvo Vojvodina, dok su u muškoj konkurenciji nagrađeni rukometaši Vojvodine. U konkurenciji sportista sa invaliditetom, pehar je ponovo pripao stonoteniserki Borislavi Perić Ranković.

  Priznanja su uručili zamenik gradonačelnika Borko Ilić i član Gradskog veća Predrag Svilar koji su poručili da će grad nastaviti da podržava vrhunske sportiste, ali i da će posebnu pažnju usmeriti ka bazičnom i školskom sportu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali