VojvodinaCafe - Sramota pravosuđa, novo suđenje za Kontrast
    • Sramota pravosuđa, novo suđenje za Kontrast

      Suđenje za tragediju u diskoteci Kontrast počeće po svemu sudeći ponovo, jer predsedavajuća sudija Zora Jamušakov odlazi u penziju, saznaje RTV. A Savet za kulturu Skupštine Grada Novog Sada na današnjoj sednici jednoglasno je utvrdio Predlog odluke o podizanju spomenika povodom tragičnog stradanja mladih u diskoteci „Kontrast“, objavljeno je na zvaničnom sajtu novosadskog parlamenta.



      Ročišta na suđenju optuženima nisu održana juče ni danas, a otkazani su i svi termini do kraja nedelje.

      Pošto sudija Zora Jamušakov odlazi u penziju krajem godine, predmet će preuzeti novi sudija, saznaje RTV.

      Suđenje je počelo krajem januara ove godine i održano je 49 ročišta, dok spisi imaju oko 1.300 strana.

      Gradi se spomenik nastradalima u požaru

      Savet za kulturu Skupštine Grada Novog Sada na današnjoj sednici jednoglasno je utvrdio Predlog odluke o podizanju spomenika povodom tragičnog stradanja mladih u diskoteci „Kontrast“, objavljeno je na zvaničnom sajtu novosadskog parlamenta.

      Spomenik se, kako stoji na sajtu Skupštine, podiže na slobodnoj površini parcele koja se nalazi u neposrednoj blizini mesta stradanja.

      "Idejno rešenje za spomenik utvrdiće se na osnovu konkursa koji će raspisati Odbor koji obrazuje Skupština grada radi sprovođenja ove odluke", navodi se na sajtu Skupštine Grada Novog Sada i dodaje da će sredstva za podizanje spomenika biti obezbeđena iz budžeta grada.

      Na spomeniku će na srpskom jeziku, ćiriličkim pismom biti ispisan tekst: „Na ovom mestu , 1. aprila 2012. godine, u požaru u diskoteci „Kontrast“ tragično su stradali Tamara Miladinović, Marina Aničić, Milena Dalmacija, Renato Vuković, Marko Pavlović, Zoran Ignjatović. Ova tragedija je opomena društvu da se ne zaboravi i nikada više ne ponovi“.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)