VojvodinaCafe - Problem sa divljim deponijama u Kikindi
 • Problem sa divljim deponijama u Kikindi

  I pored činjenice da u Kikindi postoji regionalna deponija, da se stalno apeluje na građane, divlje deponije i dalje niču. Na obodnom delu grada, na putu Kikinda – Rusko Selo, pod sad već velikom površinom, pravo ruglo od divlje deponije prosto bode oči. U kikindskom Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju grada" najavljuju da će deponija biti uklonjena i raščišćena. Nažalost, do sledećeg slučaja, prenosi RTV.



  Ne zna se ko je veći krivac – mi, kao krajnje nesavesni građani, ili nadležni koji tolerišu postojanje divljih deponija bez rigoroznijih kazni. Ružna slika, ali i veliki komunalni i ekološki problem je i divlja deponija na izlasku iz Kikinde.

  U nekim predizbornim kampanjama, baš taj potez na putu Kikinda – Rusko Selo je bio deo projekta pošumljavanja, a onda smo prestali da obraćamo pažnju.

  Umesto sadnica koje su pokradene, ogromno smetlište. Kako najavljuju iz opštinske komunalne inspekcije, oni će sačiniti izveštaj i proslediti ga "JP Direkcija za izgradnju grada", koja je i nadležna za uklanjanje i raščišćavanje divljih deponija.

  "U budžetu za ovu godinu planirano je tri miliona i 200 hiljada dinara za uklanjanje i čišćenje deponija, kao i dodatna sredstva koja će biti realizovana po rešenjima opštinskih inspekcija", rekao je Mićo Kovačević, iz "JP Direkcija za izgradnju grada".

  I pored nadležnih inspekcija, institucija, problem pre svega pravimo i, nadamo se rešavamo, mi, građani. Ekološka svest, građanska odgovornost sa ovim slikama nemaju baš mnogo veze. A ni sa Evropom.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali