VojvodinaCafe - Potpisivanje protokola za TE-TO Novi Sad
 • Potpisivanje protokola za TE-TO Novi Sad

  Protokol o ulaganju u rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog bloka za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije u Termolektrani-toplani (TE-TO) Novi Sad biće potpisan danas u Vladi Srbije. Potpisivanju protokola prisustvovaće ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Zorana Mihajlović, najavljeno je iz resornog ministarstva, a prenosi Radio Televizija Vojvodine.  Protokol o pregovorima za zaključenje ugovora o zajedničkom ulaganju u TE-TO Novi Sad potpisaće v.d direktora EPS-a, Aleksandar Obradović, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, predsednik odbora direktora "Energije Novi Sad" Miloš Stojanović, i ovlašćeni predstavnici konzorcijuma ponuđača, Roland Tot i Pol Smit.

  Konzorcijum ponuđača čine kompanije "METKA" iz Grčke, "GGE" iz Slovačke i "CJSC Optima Energostroy" iz Ruske Federacije.

  Vrednost projekta je procenjena na više od 250 mliona evra. Predviđeno je da TE-TO Novi Sad ima 400 megavata električne snage i 300 MW toplotne.

  Ovim projektom dugoročno će se obezbediti ekonomski i ekološki održivo energetsko snabdevanje u široj zoni grada Novog Sada.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali