VojvodinaCafe - U Vojvodini pet odsto manje prvaka srednjoškolaca
 • U Vojvodini 5% manje prvaka srednjoškolaca

  U Vojvodini je u ovoj školskoj godini u prvi razred srednjih škola upisano 17.605 učenika, što je za 5,17 odsto manje nego prethodne, saopšteno je sa sednice pokrajinske vlade. U školama u kojima se nastava izvodi na srpskom jeziku, broj upisanih učenika je za 4,93 procenta manji nego prethodne školske godine, za 5,18 odsto je manje upisanih srednjoškolaca koji pohađaju nastavu na mađarskom jeziku, a za nastavu na rusinskom upisano ih je čak 23,33 posto manje.  Broj novoupisanih učenika u srednje škole u kojima se nastava izvodi na slovačkom jeziku veći je za 13,34 odsto u odnosu na prethodnu školsku godinu, za pet odsto je više đaka upisano u škole u kojima se nastava obavlja na rumunskom, a 10 procenata je upisanih više za nastavu na hrvatskom jeziku.

  U prvi razred u školskoj 2013/14 godini u 71 srednjoj školi u pokrajini upisano je 265 učenika romske nacionalnosti, što je u odnosu na prošlu školsku godinu manje za 6,69 odsto.

  Nastava na dva jezika izvodi se u 37 vojvođanskih srednjih škola, a na jednom jeziku u 80, od kojih u 78 na srpskom, a u dve na mađarskom jeziku, navedeno je u informaciji koju je usvojila Vlada Vojvodine.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali