VojvodinaCafe - Vremenska situacija u Vojvodini se normalizuje
 • Vremenska situacija u Vojvodini se normalizuje

  Posle višednevnog nevremena sa radom počinju osnovne i srednje škole u Zrenjaninu kao i vrtići i Predškolske ustanove. Vanredna situacija trajala je tri dana. Sinoć je postao prohodan magistralni put Beograd Zrenjanin, na deonici Perlez-Stajićevo. Apeluje se na vozače da voze sporije i oprezno. Otvorene su i deonice Vatin-Vršac-Pančevo, kao i Pančevo-Kovin-Kovin most.  Kolona od oko 300 kamiona, koja je četiri dana stajala na autoputu Subotica-Novi Sad, zbog velikih snežnih nanosa kod mesta Žednik, sinoć je konačno propuštena da nastavi putovanje, rekao je vozač kamiona Predrag Stanković.

  On je objasnio da je kolona kamiona ostala na autoputu kod izlaza za Žednik još u petak pre podne, kada ih je policija isključila iz saobraćaja. Kaže da su zimske službe tek juče počele da raščišćavaju put, kada je stigla i pomoć Crvenog krsta i to na insistiranje i pozive vozača kamiona. Na vestima smo čuli da su političari bili u akciji spasavanja u našoj blizini, pa se pitamo zašto su nas bili zaboravili", rekao je Stanković.

  Auto-put Novi Sad - Subotica biće ponovo je prohodan od 12 časova, saopštilo je danas Ministarstvo saobraćaja Srbije.

  Kako se navodi u saopštenju, ograničenje brzine na ovoj deonici auto-puta biće 60 km/h, jer su na graničnom prelazu Horgoš kolone kamiona koji čekaju na ulazak u Srbiju.

  Ovaj deo auto-puta zatvoren je od 1. februara zbog nevremena koje je izazvalo blokadu saobraćaja.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali