VojvodinaCafe - "Njujork tajms" svrstao Suboticu među top destinacije
  • "Njujork tajms" svrstao Suboticu u top destinacije

   Preporuka „Njujork tajmsa“ je da Suboticu kao jednu od 52 destinacije u svetu treba obavezno posetiti 2014. godine, ali Subotičani ne misle tako. Laskava titula i 42. mesto izazvalo je negodovanje građana uz opasku da grad ima potencijala, ali nedovoljno novca i stručnjaka da bi oni koji posete grad imali motiva da se vrate.   Dr Nenad Ivanišević, rukovodilac evropskih projekata, predsednik UO „Sos Sinagoga“, podpredsednik pokrajinskog odbora DS – a i direktor Gerontološkog centra, kaže da je ocena časopisa nagrada za Subotičane, ali je ipak tek polazna osnova za sve što bi trebalo dovesti u red.

   - Grad je dobio šansu, ali ne znači da će je iskoristiti. Subotica mora da izađe iz političkog blata i izdigne se na nivo na kome bi zajedno, bez obzira na političke opcije, sagledali ko šta zna da radi ili ne zna i da mu se to kaže u lice. Titulu smo dobili zahvaljujući Vinariji „Zvonko Bogdan“, restoranu „Boss“ i hotelu „Galeria“, objektima u kojima se gostima prodaje kvalitetna usluga. Bojim se da pojedinci u Subotici osim magle nikom ništa nisu prodali – kaže dr Ivanišević.

   Ivanišević potencijal Subotice vidi u kulturnom nasleđu, verskom, kongresnom, velnes turizmu i sadržajima koji bi privukli turiste i mlade Evropljane koji imaju novca i vole da putuju.

   - Ponosimo se Sinagogom, koja će kada bude renovirana biti dragulj lepši od Gradske kuće, Katedralom, Pravoslavnom crkvom u Aleksandrovu, Rokinom kapelom i Vodicama, jedinstvenim svetištem. Tome treba posvetiti više pažnje. Samo preporuka nije dovoljna i zato grad mora da uloži više u marketinške promocije. To košta, ali se uloženo vraća – kaže dr Ivanišević.

   Subotičanku Mariju V. Horvat je sramota što jedan od najlepših gradova u zemlji sada neugledno izgleda. Vlastima zamera što u centru godinama postoji gradilište i što su Dom vojske i nekadašnja RK „Beograd“ neiskorišćeni prostori koji ruže grad.

   - Počastili su nas lepom titulom zahvaljujući privatnicima, ali samo Subotičani znaju šta su nekada imali, a šta je od toga ostalo. Toliko je nedovršenih projekata i nemara. U gradu se ne održava ni osnovna higijena. Treba mnogo da se radi. Daleko smo od top destinacije – kaže Horvatova.
   Komentara 2 Komentara
   1. Avatar od Neregistrovan
    Neregistrovan -
    Dok su bili Mađari na vlasti, išlo je napred, ali su nas unazadili ove "demokrate", ali biće bolje.

    Subotičanin
   1. Avatar od Neregistrovan
    Neregistrovan -
    Marija Terezija svrstala je Banat odavno u top destinaciju Evrope."To je samo polazna osnova- složili su se banatski funkcioneri- na kojoj želimo raditi u ovom veku, samo nas uredno rotirajte" Uostalom pa oni su tu samo da ljuljaju čamce na Tisi, Begeju, Tamišu... da narod misli da se ladja kreće !
   Komentara Pošaljite komentar

   Kliknite ovde da biste se ulogovali