VojvodinaCafe - Primorani da plaćaju grejanje od komšije
 • Primorani da plaćaju grejanje od komšije

  Mnogi građani Srbije plaćaju grejanje i van grejne sezone, ali ima i onih koji nemaju nikakvo grejanje u svojim domovima, ali su primorani da plate. U pitanju je takozvano "indirektno grejanje", koje je ovih dana iznenadilo mnoge Vrbašane na njihovim računima za komunalne usluge. Njima je na računima ponovo uračunata usluga grejanja, iako nju već godinama ne koriste i nije u pitanju greška, već novi pravilnik Javno komunalnog preduzeća "Standard", prenosi B92.  Odjava grejanja ili plombiranje radijatora više ne pomažu, jer "indirektno grejanje" mora da se plati.

  To je grejanje koje stiže u stanove ili lokale preko komšijskih zidova, plafona ili poda, a u JKP "Standard" kažu da je novi pravilnik donet u skladu sa načinom poslovanja u Srbiji i da će se time zaštiti i preduzeće i redovni korisnici.

  Preduzeće je beležilo finansijske gubitke zbog gubljenja energije tokom sezone, a razlozi su brojni, ali najznačajniji su u takozvanom "indirektnom zagrevanju" odjavljenih korisnika čiji su se stanovi grejali preko instalacija i zidova.

  Navodno, time su ugrozili i kvalitet grejanja postojećim korisnicima, ali preduzeću doneli dodatne troškove od preko tri miliona dinara po grejnoj sezoni.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali