VojvodinaCafe - Predloženo zaključavanje škola u Novom Sadu
 • Predloženo zaključavanje škola u Novom Sadu

  Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama u Novom Sadu odlučila je da školama predloži zaključavanje vrata i kapija tokom nastave, kako bi se učenicima osigurala bezbednost, saopšteno je nakon sastanka tog tela. "Jedna od najvažnijih mera koja će biti primenjena je zaključavanje glavnih i sporednih ulaza u škole kao i popravka postojećih ograda i postavljanje novih gde je to neophodno", kazao je na sastanku predsednik Koordinacionog tela Zoran Srdić.  Srdić je dodao da će školama biti poslat dopis kako bi utvrdile šta im je potrebno da se osiguraju, te da će Gradska uprava za obrazovanje obezbediti neophodna sredstva za tu namenu.

  Na sastanku je usvojena i odluka o izradi Nacrta lokalne strategije za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u skladu sa zakonima.

  Skupština Grada Novog Sada obrazovala je to telo u okviru Mera za prevenciju nasilja i zlostavljanja u osnovnim i srednjim školama, koje su donete na sednici u maju 2013. godine, a predlagač za njegovo formiranje bio je Savet za bezbednost Skupštine grada.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali