VojvodinaCafe - Besplatan koncert povodom jubileja Voše
 • Besplatan koncert povodom jubileja Voše

  Fudbalski klub Vojvodina pozvao je navijače kluba povodom stogodišnjice postojanja na koncert, koji će se 7. marta održati na platou ispred Spensa. Početak je zakazan za 18:30, a nastupiće Dram N Zez, Istočno Stajanje iz Banjaluke, SOK91, U Prvim Redovima, Proleće, Zbogom Brus Li, Ritam Nereda, Frontline, Toša Maletin i tamburški orkestar. Organizatori besplatnog koncerta su ljubitelji i poštovaoci FK Vojvodina, Moderna omladina 1937.  "Fudbalski klub Vojvodina osnovali su 6. Marta 1914. učenici Velike pravoslavne srpske gimnazije (danas Zmaj Jovina gimnazija) i ugledni Novosađani toga vremena. Voša je jedan od simbola, kako Novog Sada, tako i Vojvodine, i predstavlja instituciju od značaja, poput Srpskog narodnog pozorišta, Matice srpske ili Muzeja Vojvodine. Vojvodina je uz ,Crvenu zvezdu jedini srpski klub koji je osvojio neki evropski trofej, Srednjeevropski kup 1977. godine.

  U FK „Vojvodina“ ponikli su veliki evropski igrači: Velker, Boškov, Veselinović, Pantelić, Takač, Rajkov, Krstić, Roganović, Sekereš, Brzić, Mihajlović, Jokanović, Kačar, Krasić, Jovanović... Na stadionu ,,Karađorđe“, Voša igra od 1924, već punih 90 godina. ,Vojvodina je trajala i traje u 5 država: Austrougarskoj, Kraljevini Jugoslaviji, SFRJ, Saveznoj Republici Jugoslaviji i Republici Srbiji.

  Pozivamo sve sugrađane da zajedno proslavimo stogodišnjicu kluba, da se družimo, častimo i prisetimo svih onih stvari zbog kojih već godinama unazad navijamo za najbolji fudbalski klub na svetu!
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali