VojvodinaCafe - 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine
    • 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

      Na predstojećem 64. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji će biti održan u Subotici od 7. do 13. aprila, takmičiće se šest predstava prema izboru selektora Dušana Petrovića. Posle pregledane ukupno 31 predstave u proteklih godinu dana, reditelj Petrović je za festival odabrao dramu "Gospođa Olga" M. Bojića u režiji Gorčina Stojanovića i izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.



      Molijerovog "Don Žuana", mladog reditelja Igora Vuka Torbice, izvešće zrenjaninsko Narodno pozorište "Toša Jovanović", a s predstavom "Neoplanta" Lasla Vegela u režiji Andraša Urbana nastupiće Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz.

      U festivalskoj selekciji su i koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Novosadskog pozorišta "Neka se jave najbolji" Ane Terek u režiji Zoltana Puškaša, "Kralj Ibi" Alfreda Žarija i reditelja Andraša Demetera u izvođenju Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici.

      Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici nastupiće s predstavom "Brak Beti i Bua" Kristofera Duranga u režiji Olivere Đorđević.

      Selektor Petrović odabrao je za 64. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine i šest predstava za decu.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)