VojvodinaCafe - Vojvodina savladala Voždovac, remi Spartaka
    • Vojvodina savladala Voždovac, remi Spartaka

      Fudbaleri Vojvodine ostvarili su pobedu u 17. kolu Jelen Superlige pošto su na "Karađorđu" savladali Voždovac sa 2:0, dok je u istom terminu šest timova osvojilo po jedan bod. Javor i Donji Srem odigrali bez golova u Ivanjici, a umalo je isti ishod bio na meču Rada i Novog Pazara, ali je domaćin u 89. izvojevao pobedu od 1:0. OFK Beograd vodio je protiv Spartaka na Karaburmi, ali je tim iz Subotice ipak uspeo da dođe do boda 1:1, a Nikola Trujić je bio junak kola sa tri pogotka za Napredak.



      Vojvodina je u Novom Sadu došla do sedme pobede u ovogodišnjem izdanju srpskog nacionalnog šampionata, a domaćin je načeo Voždovac već u šestom minutu kada je Mijat Gaćinović asistirao petom Lazaru Veselinoviću, a ovaj rutinski savladao Popovića.

      Josip Projić je oštrim startom u kaznenom prostoru ukazao priliku Voši da sa bele tačke obezbedi trijumf u 84. minutu, a sigurni egzekutor bio je ponovo Veselinović koji je drugim pogotkom postavio konačnih 2:0.

      Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su trijumfalni niz u Jagodini, pošto su savladali istoimenu ekipu sa 2:0 u derbiju 17. kola Jelen Superlige.

      Stadion u Humskoj dobio je novo ruho, a na premijeri crno-belih tribina režirana je prava drama. Fudbaleri Partizana su u 17. kolu Jelen Superlige savladali niški Radnički sa 2:1 posle preokreta u finišu, ali je prvi trijumf Marka Nikolića na klupi srpskog prvaka pokvarilo isključenje junaka Nikole Ninkovića.

      Javor i Donji Srem podelili su bodove bez golova, a tako bi završio i susret Rada i Novog Pazara da nije Otašević pogrešio pri povratnog pasa za golmana, jer je Ognjen Ožegović preuzeo loptu i doneo timu sa Banjice dva minuta pre kraja pobedu.

      OFK Beograd je na Karaburmi poveo protiv Spartaka u 69. minutu nakon gola Aleksandra Čavrića, ali "romantičari" nisu uspeli da sačuvaju stečenu prednost, jer je u 80. minutu Slobodan Novaković doneo izjednačenje. Novaković je samo pet minuta pre gola ušao u igru umesto Nemanje Milića.

      Nikola Trujić je za samo 18 minuta, od 24. do 42, u Kruševcu postigao tri gola za Napredak, no domaćin ipapk nije uspeo da savlada Kragujevčane.

      Radnički, koji je gubio sa 3:1 na poluvremenu, do konačnih 3:3 je došao postigavši jedina dva gola viđena u drugom delu utakmice, a pogoci Miljuša i Bjelanovića omogućili su Radničkom 1923 da osvoji važan bod u borbi za opstanak u elitnom društvu srpskog fudbala.

      Jelen Superliga, 17. kolo:

      Subota:

      Javor - Donji Srem 0:0

      OFK Beograd - Spartak Subotica 1:1 (0:0)
      (Čavrić 69 - Novaković 80)

      Rad - Novi Pazar 1:0 (0:0)
      (Ožegović 89)

      Vojvodina - Voždovac 2:0 (1:0)
      (Veselinović 6, 84)

      Jagodina - Crvena zvezda 0:2 (0:2)
      (Mrđa 5, Milijaš 43)

      Napredak - Radnički 1923 3:3 (3:1)
      (Trujić 24, 27, 42 - Rosić 28, Miljuš 58, Bjelanović 66)

      Partizan - Radnički Niš 2:1
      (Malbašić 31, Ninković 86 - Petrović 9)

      Nedelja:

      14:30 Sloboda - Čukarički
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)