VojvodinaCafe - Novosađanima stigle i kamate za loš gas
 • Novosađanima stigle i kamate za loš gas

  Građani dosledno odbijaju da plate enormno visoke decembarske račune za gas i nemaju razumevanje za teškoće distributera. Novosađanima je poznato da je DP “Gas” Narodna banka Srbije blokirala zbog tri milijarde duga, ali njih prvenstveno brine što decembarski računi nisu korigovani i što su im na kućne adrese stigle i kamate. Nedeljko Lugonja iz Kisača je u decembru dobio račun od 27.000 dinara, prenosi Blic.  - U januaru je bilo daleko hladnije, a račun je iznosio 21.000 dinara. Tražio sam umanjenje decembarskih računa, pa sam sa još 300 građana uložio žalbu. Pošto nisam na vreme platio decembarski račun, pristigla je kamata od 193 dinara. Neću da platim, a smatram da treba da mi vrate 10.000 dinara. Računi su previsoki jer je isporučen gas lošeg kvaliteta – kaže Lugonja.

  Predsednik Udruženja za zaštitu potrošača “Prosperitet” Radomir Ćirilović kaže da potrošači nisu krivi zbog dugovanja DP “Gasa” i blokade računa tog preduzeća.

  - Potrošači nisu krivi zbog blokade računa, jer su se dugovanja gomilala mesecima. Trebalo bi ispitati zbog čega su dugovi toliko visoki – kaže Ćirilović.
  Preduzeće “Gas Novi Sad” je obavestilo građane da je iz JP “Srbijagas” potvrđeno da su računi korektni. Dodaju da je gas preuzet od snabdevača, a reklamacije na kvalitet ne odlažu plaćanje računa.

  “U slučaju da ministarstvo, ili snabdevač, koriguju podatke o kvalitetu prirodnog gasa, DP “Novi Sad – Gas” će potrošače o tome odmah obavestiti”, navedeno je u saopštenju.

  Iz preduzeća “Gas Novi Sad” nam nisu odgovorili na pitanja o blokadi računa i koliko Novosađana nije platilo decembraske obaveze. U telefonskom razgovoru direktor Jovan Vujanović nam je kratko rekao da je za pitanja novinara zadužena portparolka Sonja Zrnić i prekinuo vezu.

  - Nismo raspoloženi da vam odgovorimo ni na jedno pitanje – rekla je Zrnić.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali