VojvodinaCafe - Osnivač Blura i Gorilaz dolazi na EXIT
 • Osnivač Blura i Gorilaz dolazi na EXIT

  Damon Albarn, osnivač i frontmen Blur i Gorillaz, dolazi na EXIT 2014. On će 12. jula na glavnoj bini EXIT festivala predstaviti svoj novi solo projekat, ali i svojevrsnu retrospektivu svoje celokupne karijere! I to kakve karijere - uz Blur i Gorillaz, koji spadaju među najveće muzičke projekte svih vremena, Damon će izvoditi i numere nastale iz opusa ostalih konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je učestvovao.  Damon spada u privilegovanu grupu najuticajnijih ličnosti u muzičkoj industriji. Pored Grammy nagrade Damon je u svojoj dosadašnjoj karijeri, sa mnogobrojnim muzičkim sastavima i projektima, osvojio pet Brit, jedanaest NME, devet Q i šest MTV nagrada, prodao preko 30 miliona nosača zvuka širom sveta, dok je debi album Gorillaz dostigao multiplatinasti tiraž! NME ga je nedavno prilikom dodele nagrade za inovaciju u muzici predstavio kao “jednog od vodećih ljudi muzičke scene”. U aprilu ove godine predstaviće svoj prvi solo album, “Everyday Robots”, za koji kaže da je na njega čekao dugih 25 godina i da je njegov najličniji projekat do sada.

  Govoreći za časopis Rolling Stone o predstojećoj turneji, Damon Albarn je izjavio da će nastup obuhvatati pesme sa Everyday Robots, ali da planira da izvodi i numere svojih sastava Blur, Gorillaz i The Good, the Bad and the Queen. Na pitanje o budućnosti sastava Blur i Gorillaz, za Rolling Stone je izjavio: "Šta je Gorillaz?". "Muzički gledano, ja sam Gorillaz," kaže Albarn. "Svirao sam pesme Gorillaz na probama i neke od njih zvuče veoma sveže, tako da ću ih sigurno izvoditi na svojoj turneji”.

  Albornova turneja start ima u Londonu u aprilu, a pored potvrđenih datuma najvećih svetskih festivala u Španiji, Francuskoj, SAD, Danskoj, Holandiji i Belgiji, Damon 12. jula dolazi i u Srbiju na Petrovaradinski tvrđavu!
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali