VojvodinaCafe - 37. Fruškogorski planinarski maraton 26. i 27. aprila
 • 37. Fruškogorski planinarski maraton 26. i 27. aprila

  Tradicionalni fruškogorski maraton održava se u subotu i nedelju, 26. i 27. aprila. Planinarsko društvo "Železničar" je u saradnji sa Nacionalnim parkom "Fruška gora" pripremilo 17 staza, od kojih je najkraća staza Radosti i zadovoljstva od 4,5 kilometara, a najduža ima 111 kilometara. Jelena Ivkov iz planinarskog društva navela je da trka startuje u 9 časova sa Popovice, a prijave za trku su od 7 časova.  - Gradski autobusi koji će prevoziti putnike do Popovice polaziće sa Železničke stanice, ići će Bulevarom oslobođenja i pokupiti putnike sa stanice kod Mosta slobode. - rekla je Ivkov.

  Postoji još jedan start ispred manastira Jazak u 10:30 časova, a to je staza Malog maratona zapad-zapad. Start Pripravničkog maratona zapad-zapad, je u 13 časova sa Letenke.

  Zbog promenljivog i nestabilnog vremena, koje se očekuje u narednim danima, najbolje je sa sobom imati duboke cipele, kabanicu i rezervnu odeću za presvlačenje.

  Organizatori su podsetili da će kao i obično postojati cisterne sa vodom, koje su obezbedili grad Novi Sad, ali i Inđija i Ruma. Osim policije, o učesnicima će brinuti i hitna pomoć kao i volonteri Crvenog krsta, u periodu od petka do nedelje.

  Ovo je 37. po redu Fruškogorski maraton. Prošle godine zabeležen je rekordan broj učesnika od 20.000. Organizatori se nadaju da će, uprkos potencijalnim vremenskim nepogodama, broj posetilaca biti približan prošlogodišnjem.

  GSP smanjio cenu karte za Fruškogorski maraton

  GSP Novi Sad je saopštio da će biti organizovan prevoz za učesnike Fruškogorskog maratona.

  U subotu, 26. aprila, autobusi će saobraćati ka Popovici od 5 do 11 časova sa polaznih stajališta ispred Železničke stanice i sa parkinga u Ulici despota Stefana (kod Mosta slobode). Autobusi neće stajati na redovnim stajalištima, već će sa početnih saobraćati direktno do Popovice. Prevoz putnika biće organizovan i iz Sremske Kamenice (centar) i sa okretnice na Vojinovu prema Popovici.

  Povratak sa Popovice do polaznih stajališta u gradu biće organizovan u subotu prema potrebi u periodu od 11 do 22 časa. Ukoliko se ukaže potreba, naknadno će se poslati dodatni autobusi. U nedelju polasci sa Popovice biće organizovani u 00.05, 01:00, 02.00, 03:00, i 04.00 časova, a po potrebi i u 05.00 časova sa Letenke i Osovlja. Pri povratku sa Popovice autobusi na vanrednim polascima stajaće na sledećim stajalištima: Vojinovo okretnica, Kamenica centar i na svim redovnim stajalištima na Bulevaru oslobođenja od Mosta slobode do Železničke stanice.

  GSP je odlučio i da izađe u susret maratoncima u želji da promovišu sport i zdrav način života da cena autobuske karte bude duplo manja od redovne i da u jednom smeru iznosi 55 dinara. Karte za prevoz do Popovice moći će da se kupe u autobusu, na kioscima GSP na Železničkoj stanici i u pokretnoj blagajni kod Limanskog parka, dok će se u povratku karte kupovati kod vozača i u obeleženom minibusu. Na vanrednim polascima neće važiti pretplatne karte.

  Redovni polasci za Popovicu saobraćaće po redu vožnje za subotu. Ukoliko zbog velikog broja učesnika maratona i parkiranih vozila autobusi na redovnim polascima budu onemogućeni da saobraćaju do okretnice na Popovici, oni će se okretati kod "Kolibe".

  Iz GSP-a mole putnike za razumevanje u slučaju da dođe do kašnjenja ili skraćenja linije 74. Svi autobusi koji budu saobraćali na vanrednom prevozu biće obeleženi posebnom oznakom "Fruškogorski maraton".
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali