VojvodinaCafe - Slatka jela iz Vojvodine
    • Slatka jela RSS Feed

      Kliknite da pročitate celu vest

      Napravite gušću smešu za palačinke, tako što ćete žumanca umutiti sa mlekom i brašnom pomešanim sa malo praška za pecivo i vrlo malo soli, a potom umešajte umućena belanca. U ovu smesu umačite bagremov cvet i pržitie na vrelom ulju. Posipajte prah šećerom pomešanim sa vanilinim šećerom.
      4 Komentara

      Tepsiju u kojoj cete peci cesnicu namazete uljem i slozite tri kore jednu na drugu stim da svaku poprskate sa uljem i mlekom. Na trecu pospete ravnomerno fil od oraha, grozdjica i smokava, zatim poslozite ponovo po tri kore koje isto prskate svaku sa mlekom i uljem. Tako ciniti sve dok ima fila i kora. Zadnju koru premazemo samo uljem i prekrijemo folijom. Stavimo cesnicu u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se pece oko 20-25 minuta.