VojvodinaCafe - Stanovi od 380 €/m2 i u Novom Sadu
 • Stanovi od 380 €/m2 i u Novom Sadu

  Vlada Srbije bi trebalo već u ponedeljak da donese uredbu kojom će se omogućiti ulazak u projekat izgradnje jeftinih stanova, saznaje “Blic”. Da bi se postigla cena od 380 evra po kvadratu, država bi morala da investitoru ponudi besplatno zemljište na kojem bi gradio stanove i da prepolovi komunalna davanja i takse. Upravo takvu preporuku Vlada bi trebalo da uputi gradovima i opštinama kroz uredbu koju će usvojiti na sednici početkom nedelje,  Na taj način trebalo bi da se omogući priprema svih procedura za početak realizacije projekta jeftinih stanova koje bi gradila i investirala svetska kompanija “Araptek” iz Emirata.

  U Novom Sadu je izgradnja jeftinih stanova moguća na tri lokacije, a najavljena je i kupovina novog zemljišta.

  "Po nalogu gradonačelnika skeniramo slobodne površine koje bi odgovarale toj nameni", saopšteno je iz kabineta Miloša Vučevića.

  Novi Sad raspolaže zemljištem na Detelinari, gde je moguće izgraditi oko 8.000 kvadrata, a u Veterniku dodatnih 5.000. Na zemljištu kasarne "Jugovićevo“ već je izgrađeno šest zgrada i stanovi se prodaju za 830 evra po kvadratu. Tu je moguće izgraditi još oko 15.000 kvadrata.

  "Na placevima u ponudi može se izgraditi do 2.000 kvadrata, a pošto 40 odsto cene čine zemljište i komunalije, te lokacije su skupe za gradnju jeftinih stanova", kaže Dragan Rabatić, direktor u agenciji "Solis“.

  Za sada nema najava da će se jeftini satanovi graditi i u drugim vojvođanskim gradovima.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali