VojvodinaCafe - "Neoplanti" Sterijina nagrada za najbolju predstavu
 • "Neoplanti" nagrada za najbolju predstavu

  Najbolja predstava 59. Sterijinog pozorja je "Neoplanta" Andraša Urbana u izvođenju Novosadskog pozorišta (Ujvideki sinhaz), saopštio je festivalski žiri, kojim je predsedavao reditelj Ljuboslav Majera. Predstava "Neoplanta" Novosadskog pozorišta u režiji Andraša Urbana, inspirisana je istoimenim romanom Lasla Vegela.  Sterijina nagrada za najbolju režiju, scenario i tekst savremene drame dobila je predstava Biljane Srbljanović "Princip (Mali mi je ovaj grob)".

  Nagradu publike dobila je predstava "Trpele" reditelja Bobana Skerlića, u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta.

  Srđan Timarov za ulogu u predstavi "Unosno mesto", Igor Đorđević za "Bizarno", Emina Elor za ulogu u "Koštani" i Ivana Jovanović za "Gospođu Olgu" dobili su Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje.

  Specijalnu Sterijina nagrada za inventivnost koncepta dobila je predstava "Ožalošćena porodica" Branislava Nušića u režiju Nikole Pejakovića, u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.

  Nagrade će biti svečano uručene večeras u 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni "Jovan Đorđević". A u čast nagrađenih biće izvedena predstava "Zločin i kazna", Dramskog gradskog kazališta "Gavela" iz Zagreba.

  Na Sterijinom pozorju je, od 26. maja do 2. juna, izvedeno devet predstava u selekciji nacionalne drame i pozorišta.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali