VojvodinaCafe - Velika nagrada Novog Sada - Mišeluk 2014
 • Velika nagrada Novog Sada - Mišeluk 2014

  14 i 15. juna 2014. na svima poznatoj stazi Mišeluk u Novom Sadu, održaće se trka pod nazivom “Velika nagrada Novog sada 2014″ u organizaciji ASK “Petro max”. Pre auto-trke organizovaće se javni čas na ovu temu, 13. juna na Trgu slobode. Preko 80 takmičara iz Srbije i regiona učestvovaće u sedam klasa i četiri divizije.  Istorija auto i moto trka na prostoru Novog Sada počela je da se piše još davne 1933 godine kada su održane prve ulične moto trke u našem gradu, za koje postoje pisani dokazi. Trke su se redovno održavale i u periodu nakon II svetskog rata, takođe centralnim gradskim ulicama.

  Staza „Mišeluk“ i grad Novi Sad su u periodu od 1983-1991 bili jedno od najomiljenih mesta takmičara iz cele bivše Jugoslavije. Do današnjeg dana se prepričavaju brojni događaji i anegdote sa trka koje su vožene u ovom periodu. Samim tim „Mišeluk“ je postao omiljena destinacija zaljubljenika u auto i moto sport, kada je na trku dolazilo i više od 20.000 gledalaca.

  Raspadom bivše Jugoslavije smanjio se broj takmičara, a klub AMD Novi Sad preuzeo je na sebe organizaciju još jedne trke, tako da je u jednoj kalendarskoj godini sezona otvarana i zatvarana na stazi Mišeluk, što dovoljno govori da je trka u Novom Sadu donosila najuzbudljivije i nezaboravne trenutke.

  Ulaznice za auto-trku mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstixa, kao i na Mišeluku na sam dan trke, po ceni od 300 dinara. Jedan deo prihoda od prodatih ulaznica biće uplaćen u humanitarni fond za poplavlјena područja.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali