VojvodinaCafe - Igre sa smrću na Mišelučkoj petlji
    • Igre sa smrću na Mišelučkoj petlji

      Na Mišelučkoj petlji se svake večeri održavaju opasne noćne trke, koje policija ne sprečava. Vozačima koji rizikuju svoje i tuđe živote, policija povremeno napiše prekršajne kazne. Internet je preplavljen snimcima ludih trka i suludih vožnji. Na petlji se okupljaju posmatrači i prijatelji momaka punih adrenalina. Neki od njih zadivljeno posmatraju noćne podvige od kojih se ledi krv, a neki te vožnje postave na Jutjub.



      Mada većina vozača sa Mišeluka tvrdi da na ovaj način ne ugrožavaju nikoga, snimci pokazuju drugačije. Vidi se kako vozači motora na zadnjem točku uleću u traku, u kojoj se normalno odvija saobraćaj. Jedan snimak pokazuje mladića koji na Bulevaru oslobođenja diže motor na zadnji točak i tako se odvozi na most Slobode. Istovremeno ga prijatelji snimaju sa drugog motora. Momak bez kacige, na zadnjem točku, prelazi ceo most, a pored njega su ostali vozači šokirani scenom.

      Na većini snimaka broj tablica i lica aktera su prepoznatljivi, ali policija retko zalazi na Mišelučku petlju.

      - Policija godinama pokušava da reši ovaj problem, ali broj mladih koji se okupljaju je sve veći. Kada nas vide da se približavamo prestanu da voze i samo stoje po grupama i pričaju. U tom slučaju ne možemo im ništa, jer ako stoje pored svojih automobila, ne čine nikakav prekršaj - rečeno je ranije “Blicu” u policiji.

      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)