VojvodinaCafe - Regata na Dunavu, Tisi i bačkim kanalima od 21. juna
  • 6. Regata na Dunavu, Tisi i bačkim kanalima

   Ukupno 70 jahti sa oko 180 članova posade učestvovaće u ovogodišnjoj, šestoj po redu regati Vode Vojvodine, koja će se održati od 21. do 30. juna na Dunavu, Tisi i bačkim kanalima. Na krstarenje ravnicom pored domaćih nautičara, ove godine kreću i učesnici iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, čime se utvrđuje i međunarodni karakter regate, prenosi 021.   U ovogodišnjoj nautičkoj avanturi Vojvodine, za deset dana na vodi "panonski mornari" preploviće 310 kilometara. Tradicionalno se kreće iz Novog Sada, a na mapi ovogodišnje regate nalaze se i Titel, Aradac, Novi Bečej, Bečej, Srbobran, Ruski Krstur, Karavukovo i Bačko Novo Selo.

   Regata će biti ne samo lepa prilika za druženje na vodi, uživanje u plovidbi i prirodi, već i upoznavanje sa gradovima i selima na rekama i kanalima.

   Ovu rekreativnu regatu JVP Vode Vojvodine tradicionalno organizuje povodom Međunarodnog dana Dunava - 29. juna, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu.
   Komentara Pošaljite komentar

   Kliknite ovde da biste se ulogovali