VojvodinaCafe - Cinema City 2014 od 21. juna u Novom Sadu
 • Cinema City 2014 od 21. juna u Novom Sadu

  Cinema City internacionalni filmski festival počinje 21. juna u Novom Sadu, gde publiku očekuje uzbudljiv muzičko-filmski vikend. Muzičko zagrevanje počinje u subotu u 21h pod otvorenim letnjim nebom Amstel Open Aira, na koji je ulaz slobodan za sve posetioce. Ovaj ‘’nulti’’ dan Cinema City festivala - na Svetski dan muzike - donosi jedninstven sadržaj - koncert Slike sa filmova.  U pitanju je spektakularno horsko izvođenje najvećih hitova domaće filmske muzike svih vremena. Fantastičnih trideset devojaka hora Collegium Musicum nastupiće sa najpopularnijim kompozicijama domaće kinematografije, koje potpisuje legendarni autor filmske muzike, Zoran Simjanović. Muzičke hitove iz najpoznatijih domaćih filmova, kao što su Specijalno vaspitanje, Nacionalna klasa, Petrijin venac, Maratonci trče počasni krug, Balkan ekspres, Otac na službenom putu, Tito i ja i mnogi drugi, publika će moći da čuje u novom aranžmanu koji je Simjanović pripremio specijalno za ovaj koncert.

  Posle nastupa hora Collegium Musicum, posetioci Cinema City festivala će u 22.30h, na istoj lokaciji, imati nesvakidašnju priliku da pogledaju legendarni filmski hit Nacionalna klasa do 785 cm3, reditelja Gorana Markovića, na velikom platnu. Za mnoge ovo će biti prvi put da gledaju avanture Flojda u bioskopu, i to pod otvorenim letnjim nebom.

  U nedelju, 22. juna, 7. Cinema City zvanično otvara domaća premijera filma Neposlušni, debitantsko ostvarenje rediteljke Mine Đukić. Nakon uspeha ovog autentičnog filma na najznačajnijim svetskim festivalima nezavisnog filma, kao što su Sundance i Roterdam, ostvarenog početkom ove godine, i domaća publika će imati priliku da pogleda Neposlušne u 20h u glavnoj sali Arena Cineplexa. Projekciji filma prethodi ceremonija otvaranja, na kojoj će biti uručeno specijalno priznanje za doprinos filmu, stvaraocu koji je obeležio domaću kinematografiju, Zoran Simjanović, kao autor koji je ostavio trajan pečat u svetu domaćeg filma, komponujući muziku za preko 60 igranih filmova, ove godine na Cinema City festivalu primiće Nagradu za celokupno stvaralaštvo. Cinema City će u okviru selekcije Respect to... Zoran Simjanović prikazati neke od legendarnih filmova za koje je Simjanović komponovao muziku.

  Ulaznice

  Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 16. juna, za filmske projekcije koje će biti prikazane na sledećim lokacijama:
  - Arena Cineplex - sale 1, 2 i 5
  - Muzej savremene umetnosti Vojvodine - kino sala
  - Muzej Vojvodine - Nestea Open Air

  Karte se u pretprodaji (16 - 21. juna) mogu kupiti u Gigstixu (Kralja Aleksandra 12, Pariski magazin), i to radnim danima 10-18h, subotom 10-15h. Za vreme festivala (22 – 28. juna), prodaja ulaznica će se obavljati u Gigstixu do 15h, a od 16h na svakoj lokaciji. Cena ulaznice je 150 dinara.

  Besplatne projekcije, kao i prethodnih godina, održaće se na Amstel Open Air bioskopu - jednoj od najatraktivnijih lokacija festivala Cinema City.

  Takođe, podsećamo da će ulaz na muzička dešavanja festivala biti slobodan:

  Ne propustite koncert hora Collegium Musicum u spektakularnom izvođenju kultnih filmskih numera Zorana Simjanovića koji će se održati "nultog" dana festivala, 21. juna, sa početkom u 21h, kao i nastup fantastičnih Love Huntersa, 28. juna, nakon filma "Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija". Oba muzička dešavanja odvijaće se na aktraktivnoj lokaciji - Amstel Open Air.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali