VojvodinaCafe - Najava izvođača na Fusion bini EXIT Festivala
    • Najava izvođača na Fusion bini EXIT Festivala

      Jedna od omiljenih bina EXIT festivala, Fusion stage, ugostiće ove godine neke od najboljih izvođača s ovih prostora. Prvi dan festivala nam, pored već najavljenih THE AFGHAN WHIGS, CHE SUDAKA, ORATNITZA I QUIMBY, dovodi i bend koji je ispisao najvažnije stranice istorije jugoslovenskog rokenrola, DISCIPLIN A KITSCHME. Pored njih, na Fusion bini nastupiće i beogradski satirični alternativni rok bend, S.A.R.S, glasnici društvenih tema i problema “običnog” čoveka.



      Na drugu po redu lajv binu EXITa prvi dan dolazi i beogradski bend romskog zvuka, KAL, kao i SOPOT (BiH) i KILLO KILLO (RS).

      U petak, 11. jula na istoj bini predstaviće se već najavljeni miljenici domaće publike i majsotri nastupa uživo, ASIAN DUB FOUNDATION, HATHORS i SEWARD, a predstavnici iz Srbije biće ni manje ni više heroji beogradskih ulica, KANDA, KODŽA I NEBOJŠA. Isti dan nastupiće i jedan od najperspektivnijih novih sastava, hrvatske PUNČKE, kao i Ida Prester (Lollobridgida) sa svojim novim projektom, FRAU CASIO.
      Treći dan EXIT festivala na Fusion bini najavljen je novozelandski bend SHAPESHIFTER, a uz njih će nastupiti i krem regionalne scene.

      Isti dan sviraće i Kultni sarajevski pop-rok bend BOMBAJ ŠTAMPA, koji su zajedno sa Zabranjenim pušenjem i Elvisom J Kurtovićem tvorci jugoslovenskog “novog primitivizma”, na čelu sa legendarnim glumcem Brankom Đurićem Đurom. Jedan od omiljenih izvođača s ovih prostora Darko Rundek dolazi u sastavu RUNDEK CARGO TRIO, zajedno sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem.

      Bend koji ove godine slavi 25 godina postojanja, novosadski pankeri ATHEIST RAP dolaze da sa EXITom proslave svoj rođendan, a njima će se pridružiti i makedonski sastav BERNAYS PROPAGANDA, moćna grupa iz BiH, DVADESETORICA, ali i čuveni sastavi iz Srbije, LOVE HUNTERS i COTTON PICKERS.

      Konačno, za poslednji dan festivala već su najavljeni holandski BIRTH OF JOY, berlinski MIGHTY OAKS, japanski TRICOT i internacionalni BETWEEN SKY AND EARTH. Dozu surovosti svakodnevnice u nedelju na Fusionu ubrizgaće beogradski hip-hoperi BEOGRADSKI SINDIKAT. Poseban ugođaj na festivalu pružiće VLADA DIVLJAN I LJETNO KINO BIG BEND, kolaboracija nekadašnjeg člana kultnih idola sa zagrebačkim sastavom, koji sviraju svoje sopstvene pesme, ali i legendarne hitove Idola i ljubavne pesme Divljanove samostalne karijere u novim, za ples pogodnijim izvedbama. Poslednjeg dana EXIT festivala melodije poznatih svetskih hitova, isprepletane motivima srpske izvorne muzike, predstaviće impresivni DEJAN PETROVIĆ BIG BAND, koji broji čak trinaest članova! Njima će se na finalu EXIT festivala pridružiti i hrvatski rok bend PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)