VojvodinaCafe - Jedinstveni informacioni sistem za visoke škole
 • Jedinstveni informacioni sistem za visoke škole

  Fakultet tehničkih nauka u Novom sadu izradio je jedinstven kompjuterski program za visokoškolske ustanove. Taj program će omogućiti kvalitetniju analizu, izveštaje i razmenu podataka između Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj i tih ustanova u Vojvodini.  Softver će omogućiti i uvid u akreditovane studijske programe, spisak zaposlenih i njihovih zvanja, broj studenta i odstupanje tog broja od predviđenog dozvolom za rad i konkursom.

  - Moći ćemo brzo da reagujemo ako nešto od toga nije u odgovarajućim granicama. Visokoškolske ustanove će moći da ažuriraju podatke, i ovo će olakšati nadzor nad njima i korektnosti njihovog rada - rekao je na predstavljanju softvera zamenik pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Goran Stojanović.

  Stojanović je podsetio da u sektoru nauke već postoji karton naučnih radnika na teritoriji Vojvodine, koji im omogućava da redovno ažuriraju svoje naučne radove.

  - Zahvaljujući tome, sada smo u projektu citiranosti za naučne istraživače i radnike. Slično se želi ostvariti i u sektoru visokog obrazovanja u svim visokoškolskim ustanovama bilo da ih finansira država ili su privatne - dodao je on.

  Stojanović je dodao da je sektor visokog obrazovanja u Vojvodini jedan od najbolje uređenih u Srbiji, i da će novi softer doprineti tome.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali