VojvodinaCafe - Rekonstrukcija raskrsnice kod Futoške pijace
 • Rekonstrukcija raskrsnice kod Futoške pijace

  Zbog radova koji od prekosutra počinju na raskrsnici kod Futoške pijace doći će do izmene saobraćaja na raskrsnici Bulevara oslobođenja, Jevrejske i Futoške ulice, zbog čega će biti izmenjene trase kretanja linija gradskog i prigradskog saobraćaja, saopšteno je iz JGSP "Novi Sad". Kako se navodi, radovi će trajati od dve nedelje, odnosno od 28. jula do 12. Avgusta. Zbog toga će linije broj 4, 5, 5N, 10, 14 i 18 privremeno menjati trasu kretanja u oba smera.  Linija broj 4 - u smeru prema Limanu 4 autobusi saobraćaju Bulevarom oslobođenja, potom ulaze levo u Bulevar kralja Petra I, desno u Kisačku ulicu, desno u Ulicu Jovana Subotića, potom Uspenskom ulicom do Bulevara Mihajla Pupina odakle se uključuju na redovnu trasu kretanja. U povratku prema Železničkoj stanici koristi se ista izmenjena trasa od Bulevara Mihajla Pupina. Na izmenjenom delu trase koriste se sva postojeća stajališta drugih linija.

  Linije broj 5 i 5N - u smeru prema Temerinskom putu autobusi saobraćaju Bulevarom oslobođenja, skreću levo u Ulicu Maksima Gorkog, potom levo u Stražilovsku ulicu, pa levo u Bulevar Mihajla Pupina i od raskrsnice sa Uspenskom ulicom uključuju se na redovnu trasu kretanja. U povratku prema Železničkoj stanici od Uspenske ulice saobraćaju istom izmenjenom trasom. Na izmenjenom delu trase koriste se sva postojeća stajališta drugih linija.

  Linije broj broj 10, 14 i 15 - menja se početno stajalište u centru, tako da autobusi polaze sa dolaznog perona linije broj 2, dalje saoobraćuju redovnom trasom linije broj 8 do raskrnice Bulevara kralja Petra I i Bulevara oslobođenja, skreću levo u Bulevar oslobođenja i uključuju se na redovnu trasu kretanja. U smeru prema centru autobusi saobraćaju redovnom trasom do raskrnice Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I, skreću levo u Bulevar kralja Petra I i redovnom trasom linije broj 8 saobraćaju do centra. Na izmenjenom delu trase kretanja koriste se sva postojeća stajališta. Linija broj 14 okretaće se ispod mosta "Duga" (kod DTD-a).

  Linija broj 18 - u smeru prema centru autobusi produžavaju Hajduk Veljkovom ulicom do Futoške, skreće levo u Futošku ulicu i istom saobraćaju do Futoške pijace odakle se uključuju na redovnu trasu kretanja.U povratku se koristi ista, izmenjena trasa kretanja i koriste se sva postojeća stajališta drugih linija.

  Linije broj 52, 53, 54, 55 I 56 - pri dolasku u Novi Sad autobusi iz Futoške ulice skreću levo u Hajduk Veljkovu ulicu, koriste stajalište linije 11b kod dečije bolnice, skreću desno u Ulicu Novosadskog sajma i od raskrsnice sa Bulevarom oslobođenja se uključuju na redovnu trasu kretanja prema Železničkoj stanici. U odlasku iz Novog Sada koristi se redovna trasa kretanja.

  Polasci na linijama 22, 23 i 24 - koji su u redu vožnje označeni da saobraćaju do centra Novog Sada (osim polazaka u 02:45 iz Kovilja i 03:55 iz Budisave), pri dolasku u Novi Sad saobraćaju redovnom trasom kroz Kisačku ulicu do Železničke stanice.

  Polasci na liniji 61 - koji su u redu vožnje označeni da saobraćaju kroz centar Novog Sada, od stajališta kod "Bazara" koriste trasu linije broj 3 do Bulevara oslobođenja, odakle se uključuju na redovnu trasu kretanja do MAS-a.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali