VojvodinaCafe - Zrenjaninci najavili tužbe zbog splavova
 • Zrenjaninci najavili tužbe zbog splavova

  Građani Mesne zajednice Mala Amerika u Zrenjaninu najavili su danas pokretanje tužbi protiv odgovornih zbog odluke o postavljanju splavova na jezeru u centru tog grada. Kako su naveli, građani će to učiniti kako bi trenutno zaustavili sve aktivnosti na “jezeru” Begejske petlje u Zrenjaninu, ali i da se dugoročno promene i ukinu sve “nakaradne odluke” i ugovori koji su protiv interesa javnosti, a u korist pojedinca.  Radna grupa “Stop splavovima” koju je formirala mesna zajednica Mala Amerika saopštila je danas da je veliki broj građana jednoglasno podržao nastavak borbe za, kako su naveli, vladavinu prava, poštovanje interesa građana i uvažavanje mišljenja stručne i zainteresovane javnosti prilikom donošenja odluka u gradskim
  institucijama i javno-komunalnim preduzećima.

  Radna grupa najavljuje i da će se aktivnosti građanske inicijative nastaviti sve dok gradske vlasti ne postupe onako kako to nalaže niz propisa koji su, kako navode, u slučaju “splavovi” grubo prekršeni.

  Skupštinska odluka o postavljanju splavova doneta je u aprilu, a od tog momenta građani su u nekoliko navrata organizovali proteste jer, između ostalog, smatraju da je ona sporna na više nivoa i da je sporna i cela procedura njenog donošenja.

  Pored toga, smatraju, splavovi će služiti za nečije bogaćenje i pri tom narušavati “građanski mir” iako je vlasnik budućeg splava Nikola Novaković u nekoliko navrata izjavljivao da splav “neće biti noćni klub, da neće biti preglasne muzike i da će biti poštovani svi zakonom predvidjeni uslovi kada su u pitanju bezbednost ljudi, ekologija i ambijentalna celina”.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali