VojvodinaCafe - Rock Village – 22. i 23. avgust 2014
 • Rock Village – 22. i 23. avgust 2014

  Rok Vilidž, tradicionalni dvodnevni muzički festival koji se organizuje u školskom dvorištu Banatskog Sokolca, sela sa manje od 300 stanovnika, trajaće ovog vikenda. Nesvakidašnji festival u ovom malo banatskom selu ove godine održava se jubilarni deseti put, a osim bogatog muzičkog programa, karakterišu ga i razne specifičnosti.  Za dane festivala ovo selo sa manje od 300 duša poseti nekoliko hiljada ljudi, bajkeri dolaze organizovano, bendovi često sviraju besplatno, a baš na mestu održavanja pre osam godina je podignut spomenik Bobu Marliju.Naravno, ulaz je već deceniju besplatan.

  U petak će na glavnoj bini nastupiti čak sedam izvođača, a među njima i Generacija 5, Goblini i Psihomodo Pop, a u subotu se najviše očekuje od Ju grupe, Brkova, Dubioze kolektiv i grupe S.A.R.S. U isto vreme na drugoj bini predstaviće se veliki broj didžejeva.

  Uporedo sa muzičkim delom i ove godine biće održana i likovna kolonija, ali i specijalna filmska poslastica – revija dokumentarnih rok filmova koji će biti prikazivani u preuređenoj sali bivše osnovne škole.

  Takođe, u znak sećanja na književnika Dušana Vojinovića, koji je rođen u Banatskom Sokolcu, festival je ove godine raspisao konkurs za književnu nagradu koja će nositi njegovo ime.

  Više o festivalu pročitajte ovde.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali