VojvodinaCafe - Najzad! Oduzet konj vlasnicima zbog malaksalosti
 • Najzad! Vlasnicima oduzet konj zbog malaksalosti

  Veterinarska inspekcija izdala je nalog da se privremeno od vlasnika oduzme konj, koji je pao od malaksalosti na jednom kružnom saobraćajnom toku u Novom Sadu. Radnici gradskog preduzeća Zoohigijena su, nakon što je konj pao, otišli na lokaciju i uverili se da je životinja izgladnela i izmučena.  “Zatekli smo izgladnelog i namučenog konja, koji je jedva živ. Konj je već sada bolje, jeo je i nadamo se da će se uspešno oporaviti”, navela je Zoohigijena, koja je objavila i potresne fotografije konja na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk.

  Oni su slučaj prijavili veterinarskoj inspekciji, što je učinilo i Udruženje za zaštitu životinja Pan, a inspekcija je potom izdala nalog da se konj privremeno oduzme od vlasnika.

  “Sad sledi borba da se konj i trajno oduzme. Nažalost, vlasnici imaju još jednog konja koji je u sličnom stanju”, navela je Zoohigijena.

  Radnici Zoohigijene prekjuče su spasili i osam pasa koji su živeli u nehumanim uslovima u jednom stanu u novosadskom naselju Detelinara. “Psi su živeli u smeću, fekalijama i nikad nisu izvođeni napolje, navela je prekjuče Zoohigijena, koja je objavila i fotografije pasa na Fejsbuku.

  To preduzeće je najavilo da će psi biti kastrirani i sterilisani i tako spremni za novi dom.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali