VojvodinaCafe - Inicijativa za nižu cenu vode u Inđiji
 • Inicijativa za nižu cenu vode u Inđiji

  Zbog nevolje sa pijaćom vodom u Inđiji, gde građani već dva meseca vodu iz cisterni koriste kao tehničku, predsednik opštine Petar Filipović podneo je inicijativu nadzornom odboru JKP "Vodovod i kanalizacija" da se mesečni računi umanje za 30 odsto, i to od avgusta za naredne mesece, sve dok se vodosnabdevanje ne normalizuje. Inicijativa se odnosi na Inđiju, Ljukovo i Jarkovce.  Novim rešenjem sanitarnog pokrajinskog inspektora u Inđiji zabranjena je upotreba vode iz gradskog vodovoda za piće i kuvanje. Iako je u tom rešenju precizirano da Ljukovo i Jarkovci imaju ispravnu vodu, zahtev za umanjenje ondosi se i na potrošače u ovim naseljima. Filipović je to obrazložio informacijom da je iz Ministarstva zdravlja stigao odgovor na poslednju žalbu, u kojem je zatraženo da se jasno precizira u kojim naseljenim mestima voda nije za upotrebu.

  - Usledilo je novo 'prepravljeno' rešenje sanitarnog inspektora, u kojem je naznačeno da se zabrana odnosi samo na Inđiju, jer su u Inđiji rezultati uzoraka neispravni, dok su u Ljukovu i Jarkovcima apsolutno ispravni. Međutim, meštani ovih naselja su i dalje nepoverljivi, ne prihvataju podatak da su relevantne institucije uradile precizne i valjane analize, i ja ne želim da i dalje spekulišem sa time. Njima će i dalje ostati cisterne za snabdevanje pijaćom vodom, a računi za vodu od avgusta trebalo bi da budu umanjeni - jasan je Filipović, koji dodaje da oni građanima koji su već platili avgustovski račun za vodu, taj iznos umanjenja odbiće se u narednom obračunskom periodu, tako da niko neće u tom smislu biti oštećen.

  U međuvremenu, servisiranje fabrike vode je počelo, pumpe i filteri već su provereni, i u lokalnoj samoupravi veruju da je stanje mnogo bolje nego što se očekivalo. - Neće biti neophodno da se uradi sve ono što smo mislili da će morati. Dosta stvari sasvim dobro funkcioniše u fabrici vode - napominje Filipović. Konačnu odluku o umanjenju računa za vodu u Inđiji, Jarkovcima i Ljukovu trebalo bi da donese 'Vodovod i kanalizacija', a cena za kanalizaciju ostaje nepromenjena.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali