VojvodinaCafe - Otvara se etno-selo u Vrdniku
  • Uskoro se otvara etno-selo u Vrdniku

   Banjsko naselje Vrdnik početkom naredne godine proširiće turističku ponudu. Pored banje "Termal", manastira i luksuznog hotela, posetioci će moći da uživaju i u etno-naselju, čija je izgradnja u toku. Kompleks će sadržati restoran nacionalne kuhinje, bungalove za prenoćište, ergelu i mini golf teren. Biće povezan sa hotelom "stazom zdravlja" dugom tri kilometara.   - Sa završetkom ovog turističkog kompleksa, očekujemo da će broj posetilaca biti znatno veći u odnosu na prethodne godine - kaže Dragica Trifunović iz Turističke organizacije opštine Irig. Etno-naselje kod Vrdničke kule će se prostirati na tri hektara, a u toku su radovi na dovođenju vode, izgradnji bungalova i prilaznih puteva.

   Planirano je da izgradnja bude završena do marta sledeće godine. Bungalovi će biti različitih veličina, od dvokrevetnih do onih za smeštaj cele porodice. Gradi se u etno-stilu, od drveta i drugih prirodnih materijala. Hotel "Premijer akva" nedavno je izgradio i dva teniska terena i igralište za odbojku na otvorenom.

   Fitnes centar, teren za skvoš i zatvoreni teniski teren su u završnoj fazi. Vrdnik raspolaže sa više od 900 ležajeva. Hotel "Termal" ima oko 300 ležajeva, hotel "Premijer akva" 100 kreveta, a ostatak je u 80 registrovanih privatnih smeštaja u domaćinstvima.
   Komentara Pošaljite komentar

   Kliknite ovde da biste se ulogovali