VojvodinaCafe - Uklanjanje delova splava sa jezera u Zrenjaninu
 • Uklanjanje delova splava sa jezera u Zrenjaninu

  Vlasniku planiranog splava na zrenjaninskom gradskom jezeru naređeno je da mora da ukloni montažne objekte sa jezera u roku od deset dana. Odlukom komunalne inspekcije donete 6. oktobra, Nikoli Novakoviću nalaže se da u roku od deset dana mora da ukloni dva pontona i 13 komada armaturne žice, postavljene na obali gradskog jezera u Zrenjaninu. Ukoliko navedene stavke ne ukloni u roku od deset dana, inspekcija će ih prinudno ukloniti.  Ovaj organ je ustanovio da je Novaković bez dozvole nadležnog organa počeo da postavlja temelje planiranog splava, jer je na ranije rešenje za postavljanje uložena pravovremena žalba. Novaković se pobunio zbog ove odluke inspekcije, tvrdeći da nije bio obavešten da je stigla tužba na njegovu dokumentaciju, te da "ne bi obavljao nikakve radnje da je bio obavešten".

  Radna grupa koja od početka prati ilegalni pokušaj postavljanja splava sumnja da će, zbog nepoznatih interesa koje gradski organi imaju u vezi sa splavom, ova odluka maksimalno odlagati. Članica radne grupe Zorica Radišić kaže za 021.rs da je gradonačelniku Zrenjanina u tri navrata postavljeno upravo pitanje koristi koje organi imaju od odugovlačenja i bespravnog činjenja u vezi sa problemom Novakovića, ali da odgovor nije dobijen.

  Zanimljivo je i da je Skupština Zrenjanina na dnevni red za sledeću sednicu stavila Odluku o izmenama Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera. Izmene ove odluke podrazumevaju da osoba, nakon odluke o uklanjanju montažnih objekata, ima rok od 180 dana da svoj materijal preuzme i ukloni, a ranije je važio rok od 60 dana.

  Povodom nastavka ovih dešavanja u vezi sa izgradnjom splava, protiv kojeg se građani Zrenjanina bore već nekoliko meseci, pokrenuta je i peticija. Podsetimo, Nikola Novaković je nedavno pokušao da preko noći postavi splav, ali su ga građani sprečili. Oni ne odustaju od odbrane gradskog jezera, tvrdeći da urbanistički plan za splav nije funkcionalan, te da bi naštetio jezeru. O celom slučaju obaveštena je i misija OEBS u Srbiji.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali