VojvodinaCafe - Pogledajte semafor - Voša na vrhu Superlige
    • Pogledajte semafor - Voša na vrhu Superlige

      Borac je spasao bod protiv Spartaka u 92. minutu golom Jovanetića, a u malom gradskom derbiju fudbaleri Čukaričkog su pobedili OFK Beograd na Karaburmi sa 4:0. Vojvodina je lako izašla na kraj sa Voždovcem (3:0), dok je Novi Pazar slavio na gostovanju Napretku sa 0:1 u 10. kolu Jelen Superlige.



      Voždovac se iz Novog Sada vratio sa tri lopte u mreži, a prvu je poslao Veselinović na isteku pola časa igre iz penala, da bi u 36. minutu Gaćinović udvostručio prednost. Trijumf na stadionu "Karađorđe" overio je Luković početkom drugog poluvremena.

      Novi Pazar se sa gostovanja Napretku vratio sa celim plenom, a za tugu u Kruševcu pobrinuo se Nemanja Janičić autogolom u 55. minutu, pa je domaćin ostao bez bodova i pored bolje igre.

      Čukarički je opravdao ulogu favorita i nadigrao OFK Beograd na krilima raspoloženog kapitena Igora Matića. Ovaj 33-godišnji vezista je prvo u 27. minutu posle pasa Petra Bojića driblingom izbacio Vasiljevića i naterao Čupića da vadi loptu iz mreže, a potom i asistirao za 2:0.

      Matić je istrčao kontranapad početkom drugog poluvremena i pronašao u petercu Slavoljuba Srnića, kome nije bilo teško da duplira prednost.

      Svoje odlično veče Matić je krunisao još jednim golom, a za asistenciju mu se istim načinom odužio Srnić. Tačku na meč postavio je Bojić golom u samom finišu utakmice za 4:0.

      Borac je u uzbudljivom meču sa Spartakom došao do boda u nadoknadi vremena, a meč je završen rezultatom 2:2.

      Interesantno je bilo u Subotici od samog početka susreta, pošto su Čačani već u četvrtom minutu poveli autogolom Gorana Antonića, da bi samo tri minuta kasnije Boranijašević faulirao Vladimira Torbicu u svom šesnaestercu i skrivio jedanaesterac koji je realizovao napadač Spartaka. Malo je falilo da Torbica donese preokret u prvom poluvremenu, ali je njegov šut, uz pomoć golmana Petrića, završio na prečki.

      Spartak je ipak uspeo da dođe do prednosti u 56. minutu, pošto je posle centaršuta Mrkele sa desne strane Milić postigao gol za 2:1. Delovalo je da će Subotičani prekinuti niz od dve utakmice bez pobede, ali ekipa Bogića Bogićevića je došla do izjednačenja golom Dušana Jovančića posle centaršuta Alena Mašovića u 92. minutu.

      Mladost je u Lučanima savladala Rad sa 2:1 za nastavak dobre forme i četvrtu pobedu u poslednjih šest kola. Do prednosti su došli golom Patrika Frajdeja, a na 2:0 je povisio Nemanja Milunović. Vladimir Rodić je uspeo da vrati Beograđane u meč golom u 74. minutu, ali oni nisu imali snage za više od toga.

      U duelu dva Radnička na „Čairu” je bio bolji bio niški, pošto je pobedio sa 1:0 drugim ovosezonskim pogotkom Vladimira Đilasa.

      Najbolju šansu u prvom poluvremenu propustili su Nišlije u 49. minutu, kada je Petar Petrović izašao sam pred golmana Kragujevčana, ali je Žarko Trifunović nogom zaustavio udarac. Vođstvo i pobedu domaćinu je doneo glavom Đilas posle centaršuta Jovanovića sa leve strane.

      Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Donji Srem sa 1:0 na svom terenu u 10. kolu Jelen Superlige golom Nejca Pečnika iz penala u 35. minutu meča, čiji je početak kasnio zbog kvara na reflektorima na Marakani.

      Fudbaleri Partizana po prvi put u istorji izgubili su u Jagodini, a trijumf "ćurana" od 1:0 obradovao je dva tima crveno-belih, koji su odigrali meč više od ekipe iz Humske: Vojvodinu koja je ostala na prvom mestu sa bodom više od crno-belih, te trećeplasiranu Crvenu zvezdu, na bod udaljenu od tima Marka Nikolića.

      Jelen Superliga, 10. kolo:

      Subota:


      Mladost Lučani - Rad 2:1 (1:0)
      (Frajdej 27, Milunović 67 - Rodić 74)

      OFK Beograd - Čukarički 0:4 (0:1)
      (Matić 27, 68, Srnić 50, Bojić 8

      Spartak - Borac Čačak 2:2 (1:1)
      (Torbica 7, Milić 55 - Antonić 4, Jovančić 90+2)

      Radnički Niš - Radnički Kragujevac 1:0 (0:0)
      (Đilas 49)

      Crvena zvezda - Donji Srem 1:0 (1:0)
      (Pečnik 35pen)

      Vojvodina - Voždovac 3:0 (2:0)
      (Veselinović 30, Gaćinović 36, Luković 52)

      Napredak - Novi Pazar 0:1 (0:0)
      (Janičić 55 a.g.)

      Nedelja:

      Jagodina - Partizan 1:0 (0:0)
      (Jovančić 55)
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)