VojvodinaCafe - Granični prelaz Jaša Tomić postaje stalni prelaz
    • Granični prelaz Jaša Tomić postaje stalni prelaz

      Preduzeće "Vojvodinaput" počelo je radove na rekonstrukciji kolovoznih traka na graničnom prelazu Jaša Tomić - Fenj, koji će, kako je najavljeno, do kraja meseca funkcionisati kao stalni međudržavni prelaz. Načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan nedavno je izjavio da će pored tog, do kraja ovog meseca, još dva granična prelaza sa Rumunijom, Nakovo-Lunga i Vrbica-Valkanj, biti prekategorizovana u međunarodne.



      On je naveo da će ti prelazi, koji su do sada otvarani uglavnom za vreme praznika, uskoro imati status stalnih graničnih prelaza treće kategorije.

      Planirano je da prelaz za putnički saobraćaj, tokom letnjih meseci, bude otvoren 12 sati dnevno, dok bi tokom zime radio nešto kraće, a mogao bi da prolazi i teretni saobraćaj određene težine, dok se ne steknu uslovi za celodnevno funkcionisanje, za šta je, u slučaju prelaza Jaša Tomić, pripremljen projekat.

      "To je velika korist za opštinu Sečanj. Zahvaljujući prelazu kod Jaše Tomića, bićemo bolje povezani sa tridesetak hiljada Srba koji žive na rumunskoj strani", kazao je Šijan.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)