VojvodinaCafe - Glavni cilj FK Sente je titula u Srpkoj ligi
 • Glavni cilj FK Sente je titula u Srpkoj ligi

  Fudbaleri Sente drugu godinu zaredom zimuju na prvom mestu Srpske lige - Vojvodina, a pripreme za prolećni deo prvenstva počinju danas na svom stadionu, u skoro nepromenjenom sastavu. Vođstvo kluba, šef Stručnog štaba Zoran Ćirić i njegovi saradnici ne skrivaju zadovoljstvo što je ekipa ostala na okupu, prenosi RTV.  "Prvenstvo smo krenuli u dobrom pobedničkom ritmu i uz dobar rad i zalaganje to se odrazilo i na rezultate. Napravili smo niz od 12 utakmica bez poraza i na završetku jesenjeg dela prvenstva sakupili 35 bodova. Tim učinkom smo vrlo zadovoljni i trudićemo se da prolećni deo prvenstva odradimo u visokom ritmu i zadržimo čelnu poziciju, pa onda da vidimo da li će klub hteti ili ne da uđe u Prvu ligu. Za sada su ambicije da budemo prvaci, pa ćemo dalje da vidimo", rezimirao je strateg Sente Zoran Ćirić.

  Ćirić naglašava da nema razloga za strepnju od glavnog rivala ČSK Pivare, niti od drugih ekipe, nego da će se nastojati da raspoloživi igrački potencijal pruži maksimum koliko može i napravi što bolji rezultat.

  "U sportu se nikada unapred ne može reći šta će biti, ali svi u klubu ćemo se truditi da stignemo do cilja i ostanemo na čelu tabele", optimista je ambiciozni trener Ćirić, koji je prošlog leta uspešno preuzeo kormilo Sente.

  Iz Sente jedino je želju za odlazak izrazio Ognjen Đuričin, koji hoće školovanje da nastavi u Beogradu i pristupi Zemunu, dok se u Kulu vraća Janko Kulić. Nova imena su Marko Matijašević iz subotičkog Spartaka i Davor Rajkovača koji se vraća iz Austrije.

  Oni su već potpisali pristupnice, a generalni sekretar i trener golmana Jožef Ezveđ kaže da se sa čelnicima Spartaka razgovara o daljoj saradnji i da se očekuje da u ekipu iz varoši kraj Tise nađe Jakovljević. Razgovarano je i sa Ađaninom Stanimirovićem koji je četiri godine proveo u mlađim selekcijama beogradskog Partizana, a prethodno pola godine bio igrač Teleoptika.

  "Cilj nam je da na okupu imamo 20-21 igrača, da to budu kvalitetni mladi momci koji žele da napreduju i steknu fudbalsku afirmaciju. Pre godinu dana smo bili na istoj poziciji, ali proleće nam nije bilo uspešno kako smo očekivali. Bilo je tu puno stvari koje su uticale da ne osvojimo prvo mesto, jer sve negativno što se moglo desiti i zadesilo nas je. Poučeni tim iskustvom pokušavamo da nam se neke stvari ne ponove, jer nam je cilj da zadržimo prvo mesto. Učinićemo sve što se tiče rada i organizacije kluba da to i ostvarimo", rekao je Ezveđ.

  U Senti ističu da će se maksimalno truditi da sačuvaju prvo mesto, ali ne smeju da obećavaju da će cilj sigurno ostvariti.

  "To zavisi od mnogo okolnosti, mi smo sportisti i u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo i zadržimo prvo mesto, a kada taj uspeh ostvarimo naš sponzor će odlučiti da li je za varijantu da se takmičimo u višem rangu", napomenuo je Ezveđ.

  Glavni rival Senćanima u borbi za prvo mesto biće ČSK Pivara iz Čelareva, koja iz jesenjeg dela prvenstva ima isti učinak, a Ezveđ veli da je dobra okolnost da im Čelarevci u nastavku prvenstva dolaze u goste.

  On dodaje da neće odlučivati samo taj derbi, nego i utakmice sa ostalim timovima, jer treba imati u vidu i veoma kvalitetne ekipe Doline iz Padina, Dunava iz Starih Banovaca i Sloge iz Temerina, kao i druge utakmice sa ujednačenim kvalitetom, gde svako svakoga može da pobedi.

  Statistika jesenjeg dela prvenstva kazuje da su ekipe kao domaćini imale manje pobeda od gostujućih, što dodatno potvrđuje da je konkurencija ujednačena.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali