VojvodinaCafe - Ribočuvari zaplenili 60 km mreža
 • Ribočuvari zaplenili 60 km mreža

  Ribočuvari JP "Vode Vojvodine" zaplenili su u prošloj godini skoro 60 kilometara nelegalno postavljenih mreža, veliki broj drugog pecaroškog alata, čamaca, kao i improvizovanih plovećih objekata. To preduzeće saopštilo je da je osam ribočuvarskih timova tokom 2014. obišlo gotovo 2.300 puta ribolovna područja za koja su zaduženi "i da je zbog nedozvoljenog ribolova podneto 68 prekršajnih prijava".  "U okviru stalne kontrole provereni su privredni ribari na delu Dunava koji je pod ingerencijom "Vode Vojvodine" - (od Bogojeva do Bačke Palanke), kao i više od pet hiljada rekreativnih ribolovaca", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu tog preduzeća.

  Najavljeno je i da ribočuvari nastavljaju sa redovnim kontrolama terena i ove godine kako bi sprečili sve oblike kršenja propisanih pravila, "što će zaljubljenicima u pecanje obezbediti siguran i bogat ulov".

  Dodaje se i da bi ribolovne dozvole za ovu godinu prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede i životne sredine trebalo da budu isporučene do kraja meseca.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali