VojvodinaCafe - Svetska slava novosadske svete vode
 • Svetska slava novosadske svete vode

  Novosadska "sveta voda" doživela je i svetsku slavu. Nakon promocije u domaćim medijima, i londonski časopis 'Mirror' objavio je sagu o tokovima naše vode, od česmovače do svete. Građani Novog Sada ubeđeni su da bi novosadski Vovodod trebao da počne da flašira osveštanu vodu. Uz naslov da Novi Sad kopira jednu od epizoda čuvenih "Mućki", list navodi da bi i Del Boj bio ponosan na gradske zvaničniike, koji su, prateći njegovu ideju, patentirali česmovaču kao svetu vodu.  Trideset godina nakon snimanja jedne od najpoznatijih svetskih serija, istorija se ponavlja ni manje ni više nego u Novom Sadu. Samo što, za razliku od britanaca, mi ne snimamo komediju, nego je ovo naša relanost.

  Građani su saglasni sa tim da je Novi Sad dobro mesto za snimanje nastavka Mućki, kao i da bi Del Boj ovde imao posla. Dok neki građani u šali predlažu JKP "Vodovod i kanalizacija" da počnu da flaširaju vodu pa da je prodaju, drugi kažu da su sigurni da bi se moglo i zaraditi.

  Sveta voda ipak nije premijera na ostrvu, u kojoj je Novi Sad povezan sa serijom Mućke. Plakati sa porukom "Gotov je" i slikom Rodnija, koji su aludirali na smenu tadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića, privukli su interesovanje novinara iz "Dejli mejla".
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali